Membru al Colegiului CNSAS: Ultima verificare a lui Augustin Lazar a fost "la sange", nu am gasit nimic

Joi, 04 Aprilie 2019, ora 23:04
10312 citiri
Membru al Colegiului CNSAS: Ultima verificare a lui Augustin Lazar a fost "la sange", nu am gasit nimic

Ultima verificare de catre Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a procurorului general Augustin Lazar a fost "la sange" si noua verifiare nu va duce la nimic, avand in vedere si modificarea legislativa facuta pe vremea lui Calin Popescu Tariceanu, sustine Germina Nagat, membru in Colegiul CNSAS, intr-o declaratie pentru Radio Europa Libera Romania.

Germina Nagat, membru in Colegiu CNSAS si fosta directoare a departamentului pentru Investigatii, a declarat pentru Europa Libera ca Augustin Lazar a primit verdict de necolaborare cu Securitatea in 27 februarie anul acesta.

"Am procesat la directia investigatii toata dosarele din problema justitiei si nu am gasit nimic, nu are dosar de retea (adica de colaborator al Securitatii n.r.), nu a fost gasit cu note informative. Nu poate fi pusa sub semnul intrebarii acuratetea acelei verificari, a informatiilor si nici a procedurilor de verificare, s-au respectat toate prevederile la emiterea acelei adeverinte. Nu exista date in arhive date cu priviere la calitatea de colaborator sau lucrator al Securitatii, in sensul legii", spune Germina Nagat.

Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a decis, joi, reverificarea procurorului general Augustin Lazar in ceea ce priveste calitatea de lucrator sau colaborator al Securitatii, motivul fiind doua noi documente aparute in presa.

Ambele documente provin din dosarul penal al dizidentului Iulius Filip, condamnat pentru "actiuni contra oranduirii socialiste", articolul 166 din Codul Penal ceausist.

Cercetator in CNSAS: Afirmatia ca Augustin Lazar a fost "un tortionar" este falsa. Iata dovada

Lazar, despre acuzatiile ca ar fi fost "tortionar": O grosolanie. Drama unui om e folosita de oameni interesati, pentru a ataca Justitia

"Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public referitoare la procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, Colegiul CNSAS, in sedinta de astazi, 04.04.2019, a decis reverificarea sa, pornind de la elementele noi care au fost dezbatute in mass-media", se arata intr-un comunicat al CNSAS.

Nagat crede ca noua reverificare nu va duce la nimic nou, deoarece nu exista incadrare juridica. Legea, schimbata sub guvernarea Tariceanu in 2006, in contextul in care Dan Voiculescu fusese declarat colaborator al Securitatii, prevede doar "doua categorii, colaboratori ai Securitatii si lucratori ai securitatii, pentru aceasta din urma fiind insa necesar sa ai grad".

"Strict din punct de vedere al legii, nu exista categorie, pentru ca acea categorie a persoanelor care in exercitarea atributiilor de serviciu au incalcat drepturile omului, nu mai exista, a fost scoasa din lege", a declarat pentru Europa Libera Gemina Nagat.

Marea manipulare in cazul "tortionarului Lazar". Cei doi "Lazari" de la Aiud

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#CNSAS verificare Augustin Lazar , #procuror general