Magistratii strang randurile in jurul lui Augustin Lazar: 200 de procurori, judecatori si auditori il invita la dialog pe Tudorel Toader

Joi, 30 August 2018, ora 14:45
Autor: Camelia Badea
Magistratii strang randurile in jurul lui Augustin Lazar: 200 de procurori, judecatori si auditori il invita la dialog pe Tudorel Toader
Foto: Facebook / Ministerul Public

200 de procurori, judecatori si auditori de justitie isi exprima sustinerea fata de Augustin Lazar si ii adreseaza public o invitatie la dialog ministrului Justitiei, Tudorel Toader, care a declansat recent procedura de evaluare a procurorului general, punand sub semnul indoielii activitatea magistratilor.

Intr-o scrisoare deschisa adresata joi ministrului Justitiei, cei 181 de judecatori si procurori, impreuna cu cei 29 de auditori de justitie semnatari subliniaza ca au luat act cu ingrijorare de afirmatiile lui Tudorel Toader "privitoare la activitatea magistratilor si la indepartarea Ministerului Public de la rolul sau constitutional".

"Pe aceasta cale, procurorii semnatari ai prezentei scrisori isi exprima sustinerea fata de Procurorul General al PICCJ, domnul Augustin Lazar, precum si fata de pozitia Sectiei pentru procurori din cadrul CSM, raportat la deserviciile pe care afirmatii neinspirate cu privire la activitatea intregului Minister Public le pot aduce sistemului de justitie, in ansamblul sau.

Judecatorii si procurorii semnatari subliniaza ca afirmatiile privitoare la sistemul judiciar, emise de Ministrul Justitiei, pot aduce prejudicii societatii in general, atat pe plan intern, cat si la nivel international. Consideram ca, in contextul desfasurarii unor anchete penale importante si cu puternic impact social, pozitia actorilor oficiali trebuie sa fie una echilibrata si responsabila", se arata in documentul asumat de Antonia Diaconu, procuror la Parchetul Pitesti si transmis redactiei Ziare.com.

Semnatarii scrisorii mai subliniaza faptul ca, in ciuda presiunilor constante exercitate in ultimul an de unii politicieni si reprezentanti ai media, magistratii urmaresc in continuare acelasi unic scop: aflarea adevarului si protejarea drepturilor cetatenilor.

"Avand in vedere contextul actual, interesul sporit al opiniei publice in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar si activitatea derulata de Ministerul Public in dosare complexe, va adresam oficial invitatia de a purta un dialog juridic constructiv cu semnatarii prezentei scrisori, in speranta ca un dialog intre persoane de buna-credinta si cu solide cunostinte juridice poate constitui un mijloc de a gasi solutia optima pentru un sistem judiciar in slujba cetatenilor", se mai arata in documentul citat, cei 200 de oameni ai legii exprimandu-si disponibilitatea de a discuta cu Tudorel Toader, prin reprezentanti desemnati, in cadrul unei intalniri oficiale care ar putea sa aiba loc in urmatoarele saptamani.

Printre semnatarii scrisorii se afla si unul dintre cei 6 candidati inscrisi in cursa pentru sefia DNA.

Citeste mai multe despre:


Tudorel Toader a anuntat, sambata, ca a decis sa inceapa evaluarea procurorului general Augustin Lazar, urmand sa anunte rezultatul dupa 30 de zile. Tinand cont de precedentul Kovesi si de modul in care Tudorel Toader a inlaturat-o din functie pe fosta sefa a DNA, in spatiul public se vehiculeaza insistent ipoteza ca ministrul Justitiei ar fi luat deja decizia de a-l revoca pe Augustin Lazar, in contextul in care Parchetul General a preluat si dosarul deschis dupa protestul Diasporei.

Dupa ce Augustin Lazar a sustinut o conferinta de presa in care s-a aparat cu argumente si probe in fata atacurilor venite din partea lui Tudorel Toader, ministrul Justitiei a reactionat printr-o declaratie de presa in care a adus noi acuze la adresa procurorului general, punand sub semnul intrebarii activitatea intregului sistem de justitie.

Citeste si:


Iata textul integral al scrisorii si lista de semnaturi atasata:

"In atentia Ministrului Justitiei, domnul Tudorel Toader

Domnule Ministru,

Subsemnatii, procurori si judecatori, cu respectarea principiului separatiei puterilor in stat si a obligatiei de rezerva ce incumba magistratilor, am luat act, cu ingrijorare, de afirmatiile dumneavoastra privitoare la activitatea magistratilor si la indepartarea Ministerului Public de la rolul sau constitutional, precum si de anuntul recent cu privire la declansarea inopinata a procedurii de evaluare a Procurorului General al PICCJ.

Pe aceasta cale, procurorii semnatari ai prezentei scrisori isi exprima sustinerea fata de Procurorul General al PICCJ, domnul Augustin Lazar, precum si fata de pozitia Sectiei pentru procurori din cadrul CSM, raportat la deserviciile pe care afirmatii neinspirate cu privire la activitatea intregului Minister Public le pot aduce sistemului de justitie, in ansamblul sau.

Judecatorii si procurorii semnatari subliniaza ca afirmatiile privitoare la sistemul judiciar, emise de Ministrul Justitiei, pot aduce prejudicii societatii in general, atat pe plan intern, cat si la nivel international. Consideram ca, in contextul desfasurarii unor anchete penale importante si cu puternic impact social, pozitia actorilor oficiali trebuie sa fie una echilibrata si responsabila.

In ciuda presiunilor constante, exercitate in ultimul an de mass-media si de reprezentanti ai formatiunilor politice, reafirmam angajamentul de a ne exercita functia in conditiile legii si speram intr-un climat socio-politic care sa permita atingerea scopului actului de justitie: aflarea adevarului si protejarea drepturilor cetatenilor.

Avand in vedere contextul actual, interesul sporit al opiniei publice in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar si activitatea derulata de Ministerul Public in dosare complexe, va adresam oficial invitatia de a purta un dialog juridic constructiv cu semnatarii prezentei scrisori, in speranta ca un dialog intre persoane de buna-credinta si cu solide cunostinte juridice poate constitui un mijloc de a gasi solutia optima pentru un sistem judiciar in slujba cetatenilor.

Reamintim ca respectam pe deplin libertatea dumneavoastra de exprimare, concretizata in opiniile exprimate in declaratiile de presa si in postarile pe contul de Facebook, insa acestea au neajunsul de a fi unilaterale, astfel ca nu reprezinta un dialog constructiv cu sistemul judiciar.

In speranta ca veti da curs solicitarii prezente, ne manifestam disponibilitatea ca, in urmatoarele saptamani, sa ne desemnam reprezentantii care vor participa la intalnirea cu dumneavoastra".

1. DIACONU ANTONIA - PJ PITESTI
2. BALASANU ALEXANDRU - JUD BOTOSANI
3. BRINDEA DAN EUGEN - PT SALAJ
4. TAGHIEV RAMONA - PT BACAU
5. BERENDE RUXANDRA MARIA - PJ SATU MARE
6. GHEORGHE MIHAI ANDREI - PJ PITESTI
7. ROSCA SERGIU - PJ SATU MARE
8. FLORINA CARMEN IONESCU - TRIB NEAMT
9. DINICA CORINA - PT ARGES
10. DIRZEANU IULIAN - TRIB BUCURESTI
11. ALBA RADU IOAN - PJ ORADEA
12. ENACHE VALENTIN - PJ BREZOI
13. ARPINTE NICOLETA - PJ DOROHOI
14. SERBAN VIOREL FLORIN - PJ BUCURESTI SECTOR 2
15. DANILET CRISTIAN - TRIBUNALUL CLUJ
16. VERIVES DANIEL - JUD PODU TURCULUI
17. MARINAS SORINA - CA CRAIOVA
18. DRETCANU ANCUTA - PJ BOTOSANI
19. ICHIM OANA - PJ BOTOSANI
20. CHIRILA ANA MARIA - JUD CLUJ NAPOCA
21. DINU MIHAI ADRIAN - PJ CONSTANTA
22. RIZA FLORENTIN - PT DOLJ
23. ASMARANDEIANDREI IULIAN - PT ILFOV
24. TUDUCE RAZVAN - PJ ARAD
25. DUNDEV ALMA MARIA - PJ SIGHISOARA
26. BLANARU DAN - PJ CAMPULUNG MOLOVENESC
27. PASC DANIELA CORINA - PJ BUFTEA
28. PIRLEA ALEXANDRU CLAUDIU - PJ GALATI
29. CODREANU ALEXANDRU - PT BRASOV
30. GIURGIU MARIA CORINA - JUD BISTRITA
31. ONOFREI NICHIFOREL CONSTANTIN - PT BOTOSANI
32. GRECU LAURENTIU - PT GORJ
33. MARIN ANA MARIA - PT BRASOV
34. PANAINTE IULIAN - PJ HARLAU
35. MANZU AURELIAN - PT ARAD
36. GHEORGHIU ANCA LOREDANA - PJ BRASOV
37. ANUTA ANISOARA - PJ BRASOV
38. URZICEANU LIVIU - JUD ARAD
39. NITA MANOLE SIMONA DANIELA - PJ PLOIESTI
40. DOBRE MIHAI ALEXANDRU - PJ ARAD
41. IORDACHE VALERIU MARCEL - PJ SECTOR2
42. ZIDARESCU VIRGINIA - JUD FOCSANI
43. MUNTEANU ADRIANA NATALIA - PJ BISTRITA
44. BALINEANU ADRIAN - PJ BISTRITA
45. BORDEIANU DRAGOS - PJ IASI
46. IONAS PETRU - JUD LUGOJ
47. POPA CRISTINA BEATRICE - PJ CONSTANTA
48. TODEA LAUTENTIU MIREL - PJ TIMISOARA
49. ALBULESCU CAMELIA - PJ CORNETU
50. CATU LILISOR - PJ BRASOV
51. CATU CODRUTA ROMANA MARIA - PJ BRASOV
52. TOMULETIU LAVINIA - PJ DEVA
53. NICA IULIAN - PT BRASOV
54. RADU ADRIAN - PJ BRASOV
55. STEFANIU SIMONA- PT COVASNA
56. STEFANIU BOGDAN - PT COVASNA
57. NITA COSMIN - PJ PLOIESTI
58. UNGUREANU ELENA CERASELA - PT BRASOV
59. BADULESCU MIHAELA ROXANA IOANA - JUD SECTOR 1
60. MURESAN ANA - PT BUCURESTI
61. TODUTA VALENTIN - PJ ORADEA
62. IORDACHE ADRIAN MIHAI - PJ TARGOVISTE
63. VORONEANU DENISA - PJ BOTOSANI
64. RADUICA ADI LUCIAN - PJ DROBETA
65. CONSTANTINESCU LAURENTIU GEORGE - PJ MOTRU
66. TATAR EMANUELA ANCA -PJ BRAILA
67. CILNICEANU ANDRA MARIA - PJ SECTOR 1
68. CAPOTA CRINA CRISTINA - JUD DEJ
69. DOBRE LAURA - PT BRAILA
70. GORDAN SORIN - PT BRAILA
71. DEDULESCU IONUT LIVIU - PT BRAILA
72. CIUTAC MIRCEA - PT BRAILA
73. VELEA GHEORGHE - PJ BRAILA
74. NICOLESCU RAMONA - PJ BRAILA
75. CRACIUN OVIDIU - PJ BRAILA
76. PUNGA TUDOREL -PJ INSURATEI
77. APOSTOL GIRGIANA VIOLETA - PJ CONSTANTA
78. BARBU CAMELIA LILIANA - PJ BOLINTIN VALE
79. ANDREI RADU DINCA - TRIB TELEORMAN
80. PROFIR MIHAELA - JUD TARGU JIU
81. PROFIRA CEZAR - PJ SECTOR 5
82. DOINA POPA - PJ PITESTI
83. GALANTAN ANISOARA - PJ SECTOR 6
84. DINICA MIHAI - PJ FAUREI
85. CHIVU CLAUDIA IRINA - PJ TIMISOARA
86. IUSTIN BIC - PCA ALBA IULIA
87. MUSTATA LIVIU PJ STREHAIA
88. BARA RAZVAN ALEXANDRU - PJ BRASOV
89. STOIAN CATALINA - PJ SECTOR 6
90. GOIA GHEORGHE - PJ REGHIN
91. NANU VLADIMIR - PT ARGES
92. MOLDOVAN CLAUDIU - PT HARGHITA
93. CORALIA LEPADAT - PJ TIMISOARA
94. POPA MARIUS - PJ SECT 2
95. CRIN NICU BOLOGA - PT SALAJ
96. TOKOS LEHEL PT HATGHITA
97. COLT MIHAIL - PJ BRAILA
98. POPA ALINA DIANA - PJ IASI
99. BENCHEA VLAD - PJ SIBIU
100. COJOACA TRAIAN - PJ ROSIORII DE VEDE
101. RALUCA ALEXANDRA MUNTEANU - PJ SECTOR 2
102. COMANESCU PETRE CATALIN - PJ HOREZU
103. STOIAN IOAN ANDREI PJ REGHIN
104. MARIAN VIRGIL - PJ BAIA MARE
105. ANDREEA ROESCU - JUD RAMNICU VALCEA
106. DAVID MARICEL - PT ILFOV
107. BARAS IULIAN - PJ BOLINTIN VALE
108. CURICI SEIA- IASMINA - PJ DETA
109. SATMARICI IULIA DIANA - PJ MEDGIDIA
110. HARALAMBIE DANIEL - PJ MEDGIDIA
111. MANDACHE IONUT - PJ IASI
112. ANDREI CRISTI - PJ RACARI
113. IOAN FUNDATUREANU - CA PITESTI
114. CIRCIUMARU OPRICA FLORIN - PJ SECTOR 2
115. EDUARD JILAVU - PJ PASCANI
116. RUS LAVINIA - PJ LUGOJ
117. MARINEL NICOLAE - PT OLT
118. ALEXANDRA DORDEA - DNA
119. STEFAN ISPASOIU - DNA
120. SORIN CONSTANTINESCU - DNA
121. CEPOI MARIAN - PJ NASAUD
122. DANIELA CHIZNA - PJ TURNU SEVERIN
123. ZLATE NADIA - DNA
124. ANTON ANDREEA ALEXANDRA - PJ CONSTANTA
125. SIGHETE BRIGITTE - PJ CHISINEU CRIS
126. PLIC RAZVAN - PJ CHISINEU CRIS
127. ALEXANDRU SOLTAN - DIICOT PLOIESTI
128. STANCIU GABRIELA - DNA CONSTANTA
129. ABAGIU VASILE - DNA CONSTANTA
130. BODEAN ANDREI - DNA CONSTANTA
131. BODU CIPRIAN - DNA CONSTANTA
132. FLORESCU GABRIELA - PJ BUFTEA
133. CIOBANU IONICA DANIEL - PJ CARACAL
134. ROBERT SCORTA - PJ PETROSANI
135. CRISTINA TAPLIUC - PJ IASI
136. TRENCA IONELA VIOLETA - PJ ZALAU
137. URSA PAUL IONEL - PT BRASOV
138. LILIANA GHIDIU - PT BRASOV
139. COSMIN UNGUREANU - PT VALCEA
140. CUCIUREANU IULIAN MARIA - PJ BRASOV
141. PRICOP ELENA MADALINA - PJ IASI
142. SITIAVU GEORGIANA - PT BRAILA
143. BENE IOAN - PJ TARGU BUJOR
144. BARAN FLORIN - PJ SECTOR 4
145. PATRAS ALEXANDRA MARIA - PJ IASI
146. ARDELEAN CRISTIAN - DNA
147. ANDREI DONCEA - PT ILFOV
148. BRADEAN RALUCA CRISTINA - PJ ARAD
149. POPESCU MIHAELA ALINA - PT BRASOV
150. MOLDOVEANU MIHAI DAN - PJ VANJU MARE
151. MACIUC SORIN ILIE - PJ SECTOR 6
152. CRACIUN VLAD - PJ SIGHISOARA
153. AILIOAEI RAMONA - PJ PASCANI
154. CAZACU DIANA - PJ CARACAL
155. COCOVEICA IOANA CATALINA - PJ BISTRITA
156. MIHOC EMANUEL - PJ SIGHISOARA
157. BULAT SERGIU - PJ BRASOV
158. SIMION OANA - PJ BRASOV
159. LARISA RUSU - PJ BOTOSANI
160. SCALETCHI CONSTANTIN - PJ PLOIESTI
161. VOINEA GEORGIANA - JUD PLOIESTI
162. SAS GEORGE FLORIN - PJ ORADEA
163. VLAD ALEXANDRU BENTAN - PJ ORADEA
164. FLOREA ALEXANDRU - DIICOT
165. STOIAN ELENA DANIELA - JUD CRAIOVA
166. ANCA GHEORGHIU - TRIB BUCURESTI
167. ALINEL BODNAR - JUD SECTOR 3
168. SAVA ALEXANDRA TEONA - PJ HARLAU
169. ANGHEL ALEXANDRU BOGDAN - PJ SEGARCEA
170. CATALIN MARGINA - PJ BACAU
171. SANDU CLAUDIU - PT BRASOV
172. UNGUREANU ALIN - PJ DETA
173. UNGUREANU IRINA - PJ SIGHISOARA
174. TRIFU LUCIAN - PJ CARACAL
175. MACESANU MIHAELA - PJ CARACAL
176. POPESCU CRISTIAN OVIDIU - PJ CARACAL
177. BRADEA DUMITRU VLAD - PJ ORADEA
178. ION TEODOR VALENTIN - PJ PITESTI
179. TOPLICEANU CONSTANTIN - PJ PITESTI
180. TOPLICEANU LORELEI - PJ COSTESTI
181. BADAN MIHAI CLAUDIU - PJ SECTOR 4

Prezenta scrisoare este sustinuta de urmatorii auditori de justitie:

1. CIORNEI DAN
2. URSUT CRISISTIAN
3. INNANA MELEANCA
4. TRICA TATIANA
5. JARCA CRISTIAN PAUL
6. GEAMBASU DARIA ALEXANDRA
7. DUCU GAVRIEL
8. ANA MARIA GRIGORE
9. TRUFAN ANDREI RADU
10. ARDELEAN CRISTINA
11. CRISTEA STEFAN GEORGIAN
12. DOROFTEI GEORGIANA
13. MONA ANTON
14. BORDIANU PLESESCU ROXANA ANGELA
15. DRAGOTA LARISA PETRUTA
16. BOTEANU TEONA GABRIELA
17. GRAJDEANU CONSTANTIN
18. NECULA MIHAI
19. TOMA ANDREEA
20. UNGUREANU ALINA NICOLETA
21. KOVACS DOMNICA MARIA
22. POP ANDREI
23. SZILAGYI ROBERT TIBERIU
24. JAKAB TIMEA
25. DREANA RAZVAN ADRIAN
26. MOLDOVAN MARIA LARISA
27. BONDAR ELENA TEODORA
28. TUDOR FILIP
29. BARNUTIU BIANCA SIMONA

 Articol citit de 33998 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  asdfg
  31.08.2018, 01:11
  Dragi magistrati
  Luarile de pozitie, scrisorile, discutiile sunt ca o frectie la picior de lemn. Sa te dai duduie ofensata e una, sa reusesti sa ii impiedici pe mafiotii aia sa te *** e alta.
  Pana nu vad ca va folositi priceperea ca sa le puneti catuse nu mai cred in voi. O lalaiti cam de mult timp.
  31.08.2018, 02:54
  *****
  *****
  crainou
  30.08.2018, 19:57
  Lui Tudorica, dupa ce termina cu Lazar o sa ii vina ideia
  sa il evalueze si pe Iohannis, ca sa-i faca o bucurie lui Dogioiu si lui hamurabi.
  Cineva sa-l scoata din priza pe Toader ca maine poimine ii ia pe toti la rand pana cand ajunge sa evalueze chiar pe masa si pe tacsu.
  Or sa ii faca statuie infractorii.
  Constant
  30.08.2018, 17:57
  Vazut mai de departe, guvernul Romaniei si ministrii sai lasa
  impresia ca sunt izolati de lumea reala intr-o bula de sticla.
  Sunt complet izolati acustic si intelectual.
  Nimic nu ajunge la ei.
  Nici mesajele clare ale Uniunii Europene, nici cele ale Curtii de la Venezia, nici mesajele ambasadelor de la Bucuresti, nici reactia romanilor si a Diasporei romanilor, nici reactia presedintelui tarii, nici reactia de solidaritatea a celei dea 3a puteri din stat, Puterea Judiciara!

  In medicina, acestea sunt simptome certe de autism.
  Nu stiu cum s-ar putea numi aceasta boala in politica.
  Poate inconstienta, iresponsabilitate, ...dar mai degraba tradare!
  30.08.2018, 17:48
  Fix nula.
  Adica zero taiat cu o linie.Din 7500 au semnat 200 si astia pe tabelul SRI cand si-au incasat si soldele.Este exact ca si titlurile alea bombastice-romanii sunt in strada-cand de fapt erau 50.000 din 18 milioane.
  Trebuie revocati toti din functie ca fac politica in loc sa faca slujba pentru care sunt platiti.
  Gogu2018
  30.08.2018, 19:25
  @Hamuiabi
  Bai Hamuiabi iar te tii de prostii, ti-am mai zis ca tu esti un produs expirat al serviciilor (kgb)fostei URSS. De aceea folosesti minciuna bruta cand incerci sa manipulezi....nu mai merge ca in anii '70...ti-am mai zis iti trebuie cel putin un upgrade si apoi cateva update la mansarda...dar si asta este discutabil trebuie verificat daca al tau hardware de la mansarda suporta upgrade with new version....dupa cate am vazut si am inteles din postarile tale de pana acum eu nu cred ca exista ceva upgrade compatibil cu mansarda ta...he,he,he
  Scurt
  30.08.2018, 18:49
  Daca ei fac politica, atunci Toader ce face?
  Slujba pentru care e platit, nu?
  30.08.2018, 19:06
  Daca nu te-a informat nimeni
  te informez eu cum merge democratia in tarile avansate unde nu o sa ajungi niciodata.Ministrul justitiei este numit POLITIC si face ce politica dicteaza partidul care a avut majoritatea sa formeze guvernul care este legal investit de politrucul suprem unul Iohannis care se da presedinte.Parchetarul,judecatorul, are-contract de munca-ministrii nu au contract de munca ca ministri.Astazi este ministru maine dimineata nu este.Daca nu ai priceput iti fac un desen.
  argint
  30.08.2018, 17:39
  @lia_stoenescu 30.08.2018, 16:37
  Buna ziua,
  Recomand cu caldura, inainte de orice postare ce invoca, fie si superficial conceptul de "paradox", si in masura in care subiectul va preocupa, lucrarea Paradoxismul civic (Nonsensul sensului)- Pamflet al exceptionalului Florentin Smarandache, editura Primus Oradea 2016.
  Asa cum va cunosc din postari, sunt aproape sigur ca odata parcursa lucrarea, "exercitiul de imaginatie" oricat de "scurt" pe care-l recomandati va va oferi o perspectiva ceva mai nuantata in legatura cu aptitudinile si atitudinile ministrului criticat.
  homer
  30.08.2018, 21:46
  ..........................mai Fier Ruginit!.....
  ...lasa Ciorba de limba si toata Propaganda psd-ista!Sint si eu nascut in Oradea dar important este ce incerci sa Faci pentru o tara intreaga!Din pacate Raul este Facut:Limbricii rosii Voteaza tot timpul pentru Prosperitatea Sobolanilor Rosii!Si la urma afla ca Doare daca-si Trag un Glonte in Picior!Mai lasati Filozofiile alea indepartate!Ascultati ce zic Filozofii actuali ai lui Dragnea: Rudy Giuliani:...adevarul nu este adevar...Trump: ...nu credeti ceea ce vedeti!...Pe aceste 'filizofii' Dragnea duce o tara intreaga Cu Nasul la Kur!
  viorel ratiu cincinnati oh usa
  lia_stoenescu
  30.08.2018, 20:43
  Protocoale si protocoale....
  Ca sa ne pastram in spiritul schimbului de opnii nealterat de ceva sau altceva, va sugerez ca, mai degraba decat mie, sa ii recomandati respectiva lucrare despre paradox si paradoxism Sfantului Apostol Pavel.
  Eu imi astept, smerita, randul.
  Seara buna va doresc!
  argint
  31.08.2018, 09:19
  lia_stoenescu
  Buna....dimineata !
  Dezamagitor,realmente dezamagitor !

  Inca sper ca sunteti doar o clona a acelei @lia_stoenescu stiuta de mine.

  Dar daca va simtiti bine in vecinatatea comentariilor postate de @homer zis si viorel ratiu cincinati oh usa....ASTA E !
  Poate fi chiar o vecinatate Paradoxala! Marile Spirite..se cauta si se gasesc, uneori chiar pe site.ul ziare.com !

  S-ar putea ca individul, in simplitatea sa mentala, sa aibă dreptate: ce *** caut eu pe acest site ?
  Sanatate, oricine ati fi si ganduri bune!
  Puidedac
  30.08.2018, 17:27
  Păi se strâng,
  cum să nu se strang? Doamne Dumnezeule, fără el, din părți inginerii judiciare?
  lia_stoenescu
  30.08.2018, 16:37
  Celebrul Paradox al mincinosului si ambiguitatea minciunii lui T.T.
  In etica evanghelica exista, inca nedezlegat, oricat si-au chinuit creierele marile spirite ale omenirii, un celebru Paradox al mincinosului, intrebare tulburatoare adusa in prim plan de Sfantul Apostol Pavel.

  Despre ce este vorba?

  Sfantul Apostol Pavel considera ca la cretani se practica un relativism moral unic in felul sau, dublat de un relativism filozofic, care impreuna conduceau la ruinarea nu nunai a oricarui principiu de gandire creatoare, dar mai ales la ruinarea oricarei norme morale.

  Prorocul Epimenide, poet si filozof el insusi cretan, a facut o afirmatie calomnioasa la adresa conationalilor sai: "Unul dintre ei, chiar un prooroc al lor, a rostit: cretanii sunt pururea mincinosi, fiare uracioase, lenesi si mancaciosi." (Tit I, 12).

  Pornind de la aceasta afirmatie a lui Epimenide, a luat nastere celebrul PARADOX AL MINCINOSULUI:

  "Epimenide Cretanul spune ca toti cretanii sunt mincinosi.
  Dar Epimenide este cretan.
  Deci Epimenide este mincinos.
  La care Epimenide ar putea raspunde:
  De ce ma faceti mincinos?
  Eu mint, dar nu e adevarat ca mint.
  Ce va spun eu este o adevarata minciuna sau o minciuna adevarata?
  Daca va spun ca mint, acest lucru este un adevar sau este o minciuna?
  La aceasta intrebare sunt posibile doua raspunsuri:
  1. minte - daca minte, atunci este fals ca minte cand spune ca minte, deci nu minte.
  2. nu minte - daca nu minte, cand spune ca minte, atunci minte."

  Faceti un scurt exercitiu de imaginatie si inlocuiti-l pe Epimenide cretanul cu ministrul Tudorel Toader.

  La cat mai putine zile oficiale captusite cu minciuni si pupat moaste politice, domnule ministru!
  Gogu2018
  30.08.2018, 16:32
  @copilul@30.08.2018, 15:30
  Nu cred ca se poate vorbi de intreaga Romanie cand facem asemenea afirmatii......dar cu siguranta putem vorbi de grupuri de oameni care sunt asa cum spui tu si se recunosc foarte usor pentru ca ei genereaza si traiesc intr-o bula de miros care se deplaseaza odata cu ei.De aceea ii recunosti foarte usor dupa miros, si pot spune fara sa gresesc ca TU faci parte din un astfel de grup...he,he,he
  argint
  30.08.2018, 16:21
  Initiativa manușă ptr. ministrul Toader !!
  Parcă a pregatit-o personal si premeditat .
  Va accepta si se va intalni cu petenții !
  Este prea inteligent sa nu o faca.
  Va avea o excelenta ocazie sa explice acestor incapabili in functie precum si auditorilor cu tuleie abia mijite si sfarcuri hormonizate juvenil ce inca nu au habar despre statutul real al magistratului, care sunt limitele implicarii in cacofonia stradala ștampilata #rezist sau mediatica de tip molotovo/instigator "ied" si preluarea acesteia fara discernamant.
  Astept cu aceasta ocazie un recital juridic spumos din partea ministrului Toader, un regal didactic si practic in expunerea principiilor generale si universale din teoria generala a statului si dreptului, o explicitare pe intelesul imberbilor petenti a textului constitutional !

  Mai astept din partea Ministrului ignorarea sau refuzul preluarii comentariilor absurde si absolut a/juridice promovate de pseudojuristii A 3 cu privire la o asa zisa ilegalitate a protocoalelor SRI / etc.
  Poate si o initiativa ulterioara in sensul desfiintarii acestei struțocămile CSM , combinatie contra naturii procurori /judecatori.
  Poate o initiativa a constituirii unui Consiliu al Justitiei si nu "superior al magistraturii", care sa cuprinda si avocati de prestigiu, profesori universitari din principalele centre universitare, alti reprezentati credibili cu pregatire juridica din zona societatii civile.
  Dar asta inseamna desigur si o reala vointa politica !
  Succes si un gand de bine ministrului Toader !
  lia_stoenescu
  30.08.2018, 16:44
  @argint
  Ceva ma face sa cred ca sunteti chiar ministrul T.T. sau, daca nu, fiul sau.

  Am dreptul la 3 incercari: in mod cert cineva foarte apropiat de T.T.

  Nu ma convingeti ca un om cu mintea dvs. (care transpare in virtual) poate condamna imoralitatea prin prisma altor imoralitati si mai mari.
  arcadia
  30.08.2018, 18:33
  un foarte inteligent comentator
  pe ziare.com poate fi in același timp o lichea enormă, un abil mercenar al impostorilor criminali care "guvernează" Romania ca grup infracțional organizat. asemenea amorali au existat dintotdeauna. ii recunoaștem ușor și aici.
  argint
  30.08.2018, 18:10
  lia_stoenescu
  Multumesc ptr. aprecierile pozitive prin care ma asociati ministrului Tudorel Toader. Nu-i sunt (nici macar !) foarte apropiat si nu am discutat cu D-sa de peste 25 ani, fara a ma incerca vreun regret din acest motiv !
  Daca nu profesati in Juridic este dificil sa abordez in extenso acele aspecte care sa va desprinda din gandirea partizana politic pentru a va plia pe rationamentul juridic al ministrului , rationament de care ma simt apropiat.
  Poate ati observat / simtit, nu sunt un fan al politicii si nu pot spune ca apreciez cumva apropierea Ministrului de vreo zona colorata politic dar asta-i cu totul alta kestiune .
  Nu ma straduiesc sa va conving dar cred ca merita sa incerc un schimb de opinii intr-o maniera decenta, in aceasta imunda mare de imprecatii gazduita de ziare.com

  Cu reala consideratie,
  asmvax
  30.08.2018, 17:11
  nu chiar
  La cum scrie pare a fi de gen feminin. O clona a altui user.
  Oricum i se apropie sfarsitul lui Toader.
  copilul
  30.08.2018, 16:15
  @oetzi! face-ti apologia anarhiei ! pina una alta,TT este ministru
  si trebuie respectat ca atare ! candva,o sa fie si dumnealui evaluat si probabil reinstalat la minister.
  oetzi
  30.08.2018, 18:33
  Tu glumesti asa-i?
  ca daca nu ..reinstalat la minister..? dragule ai vazut cum arata vreu green la country club(club exclusivist de golf/tennis cu membership de $50k/year in USA?)..noa cand ala s-a usca...cu asta m-ai lamurit...arivederci..multe sunt caile Domnului si tare ratacite..