Lazar ii cere oficial lui Ciorbea sa sesizeze CCR pe OUG lui Toader

Luni, 25 Februarie 2019, ora 12:54
8268 citiri
Lazar ii cere oficial lui Ciorbea sa sesizeze CCR pe OUG lui Toader
Foto: Arhiva Facebook/Ministerul Public

Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, i-a cerut lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, sa sesizeze CCR in legatura cu ordonanta de urgenta promovata de ministrul Tudorel Toader, care schimba Legile Justitiei.

"In ziua de 25 februarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justitiei.

Solicitarea anterior mentionata a fost transmisa, pentru informare, Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii si Prim-ministrului Romaniei", anunta Ministerul Public prin intermediul unui comunicat remis luni Ziare.com.

Avocatul Poporului este singura instituie care poate ataca la CCR ordonantele de urgenta.

Tocmai pentru a-l indupleca sa faca asta, reprezentantii USR si PLUS s-au dus joia trecuta la Victor Ciorbea.

Afla de aici detalii: USR s-a dus la Ciorbea sa reclame OUG lui Toader: Iohannis ar trebui sa ridice un conflict constitutional

Acesta a precizat dupa intalniri ca nu a decis inca daca va sesiza sau nu CCR cu privire la noua ordonanta de urgenta pe Justitie si le-a spus jurnalistilor sa aiba "putintica rabdare".

"In opinia publica s-a lansat si aceasta dezbatere ca ar putea fi vorba de un conflict juridic de natura constitutionala, moment in care nu e de competenta noastra. Facem analiza, am dat drumul la analiza. Si Dumnezeu a facut lumea in 6 zile si in a 7-a s-a odihnit. Aveti putintica rabdare", a spus Victor Ciorbea.

Citeste mai multe declaratii facute de Victor Ciorbea, intrebat cat mai analizeaza ordonanta lui Toader: Si Dumnezeu a facut lumea in 6 zile si a saptea s-a odihnit!

Procurorul general a anuntat inca de vineri ca Ministerul Public analizeaza dispozitiile legale suspecte de neconstitutionalitate in ordonanta pe Legile Justitiei, iar luni va face demersurile pentru sesizarea Curtii Constitutionale.

"Va fi o blocare a sistemului Justitiei, in primul rand o blocare a Ministerului Public, fiindca iata care este cea mai delicata dintre dispozitiile care au venit, dispozitia legala care permitea delegarea in toate functiile de conducere in care numirea se face de presedintele Romaniei a fost eliminata sa nu se mai poate face niciun fel de delegare pe aceste functii de conducere, or delegarea era menita tocmai pentru a genera solutii rapide in situatii de urgenta. (...) Va fi o blocare.

Sa vedem, daca nu functioneaza institutia, cum vor putea fi instrumentate dosarele. Cine va explica de ce s-a prescris o anumita fapta intr-un anumit dosar, daca dosarele nu sunt instrumentate si institutia Ministerului Public nu functioneaza?", a afirmat Lazar.

B.B.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Lazar solicitare Ciorbea CCR ordonanta Toader , #Tudorel Toader