Inalta Curte ii da dreptate lui Lazar in disputa cu Toader: Suspendarea revocarii se va judeca la Alba Iulia

Miercuri, 30 Ianuarie 2019, ora 16:46
10737 citiri
Inalta Curte ii da dreptate lui Lazar in disputa cu Toader: Suspendarea revocarii se va judeca la Alba Iulia
Foto: Arhiva Ziare.com

Inalta Curte a stabilit ca procesul in care procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, solicita suspendarea procedurii de revocare din functie sa se judece la Curtea de Apel Alba Iulia. Ministrul Justitiei sustinea ca acest dosar ar trebui judecat la Curtea de Apel Bucuresti.

Reamintim ca procesul a fost deschis initial la Curtea de Apel Alba Iulia, dar instanta a declinat cazul la Curtea de Apel Bucuresti. Ulterior, si Curtea de Apel Bucuresti a sustinut ca in acest caz competenta apartine Curtii de Apel Alba Iulia si a cerut Inaltei Curti sa stabileasca cine are practic jurisdictie.

Dupa cum am aratat, Inalta Curte a stabilit ca acest caz sa se judece la Alba Iulia, potrivit Cluj Just.

Ironiile ministrului Toader

Tudorel Toader il criticase in mai multe randuri pe Augustin Lazar pentru faptul ca a deschis proces la Alba Iulia si l-a acuzat ca vrea sa traga de timp.

"Aici pot spune multe, va dati seama, dar ma rezum la putine. Eu nu am evaluat persoana fizica, am evaluat procurorul general. Cred ca e limpede pentru toata lumea. Tot limpede este si faptul ca, procedural, foloseste tertipurile si posibilitatile legii de a trage de timp cu speranta finalizarii mandatului, cred in 19 aprilie la anul.

Dovada: faptul ca s-a dus la Alba Iulia, acasa unde locuieste persoana fizica si nu s-a dus la instanta administrativa, de control administrativ din Bucuresti, unde-si are sediul persoana juridica pe al carei conducator l-am evaluat", declara Tudorel Toader, la mijlocul lunii decembrie 2018.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, pe 19 noiembrie, ca demersul in instanta facut de seful Ministerului Public nu este de competenta Sectiei de contencios administrativ.

Toader sustine ca nu este un act care sa fi avut efecte juridice si ca nu vrea revocarea "pe persoana fizica" a procurorului general.

"Eu, personal, mi-am exprimat rezerve, le voi exprima si aici. Judecatorul va decide. Competenta, cum de s-a dus la Alba Iulia, ca procurorul general nu a sesizat pe persoana fizica, o fi avand domiciliul acolo sau nu a sesizat ca procuror, raportul eu nu l-am facut impotriva procurorului general, ca altfel nu eram interesat.

Impotriva procurorului general competenta e de ordine publica, vom vedea daca instanta isi mentine sau nu aceasta competenta de jurisdictie in contencios administrativ", a afirmat Tudorel Toader.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#proces revocare Augustin Lazar, #proces revocare Lazar Alba Iulia , #Tudorel Toader