CCR il va forta pe Iohannis sa-l revoce pe Lazar, cum a facut si in cazul lui Kovesi, crede Tariceanu

Duminica, 06 Ianuarie 2019, ora 20:47
6351 citiri
CCR il va forta pe Iohannis sa-l revoce pe Lazar, cum a facut si in cazul lui Kovesi, crede Tariceanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, crede ca va trebui facuta o noua sesizare la Curtea Constitutionala, din cauza refuzului presedintelui Klaus Iohannis de a il revoca pe procurorul general Augustin Lazar.

"Aici sunt doua lucruri: refuzul de revocare si doi, lucrul foarte important, aprecierea pozitiva la activitatea procurorului general, care este pentru mine de neinteles. Adica procurorul general prin atitudinea pe care o are, pasiva, incuviinteaza incalcarea Constitutiei, plus multe alte nelegalitati care s-au petrecut in ultima perioada. Presedintele are o apreciere pozitiva. Probabil ca va trebui facuta o noua sesizare la CCR asa cum s-a facut si in cazul precedent, sa ii spuna CCR, sa ii explice presedintelui cu subiect si predicat ce trebuie sa faca", a afirmat Calin Popescu Tariceanu, intr-o interventie telefonica duminica seara la Romania Tv.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca nu il va revoca pe procurorul general Augustin Lazar, spunand ca ministrul Tudorel Toader, "probabil neavand alta treaba mai buna de facut", a trimis din nou aceleasi documente prin care cere revocarea.

Ulterior, reprezentantii PSD au afirmat, intr-un comunicat de presa, ca refuzul sefului statului de a il revoca pe Augustin Lazar e catalogat drept "complicitate de natura penala".

In acest context, secretarul general al PSD Codrin Stefanescu a declarat ca partidul ia considerare depunerea unei plangeri penale impotriva lui Klaus Iohannis pentru refuzul revocarii procurorului general Augustin Lazar, precizand ca presedintele a comis un act de trafic de influenta.

Anul trecut, ministrul Justitiei Tudorel Toader a declansat procedura de revocare a Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA. Klaus Iohannis a refuzat revocarea acesteia, ulterior Guvernul sesizand Curtea Constitutionala cu privire la un conflict juridic intre Executiv si Presedintie. CCR a admis pe 30 mai 2018 conflictul, obligandu-l pe seful statului sa semneze decretul de revocare din functia de procuror-sef al DNA a Codrutei Kovesi.

O luna mai tarziu, presedintele Iohannis a semnat decretul de revocare a sefei DNA.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#revocare Lazar, #sesiare CCR Iohannis , #procuror general