Augustin Lazar isi exprima disponibilitatea de a ajuta la indeplinirea recomandarilor MCV

Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 17:42
4144 citiri
Augustin Lazar isi exprima disponibilitatea de a ajuta la indeplinirea recomandarilor MCV
Foto: Facebook/Ministerul Public

Procurorul general, Augustin Lazar, isi exprima disponibilitatea de a contribui la indeplinirea de catre Romania a recomandarilor prevazute in raportul extrem de critic dat astazi de Comisia Europeana in cadrul MCV.

Intr-un comentariu postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public se arata mai intai ca punctul de vedere al CE cu privire la schimbarile intervenite in Justitie in ultimele luni este similar cu cel asumat de Parchetul General.

"Conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de concluziile si recomandarile cuprinse in Raportul MCV, facut public in cursul zilei de astazi, 13 noiembrie 2018.

In acest sens, se constata ca punctul de vedere formulat de Comisia Europeana in chestiuni fundamentale precum independenta Justitiei, cariera magistratilor, modificarile aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala este similar cu pozitia exprimata in mod constant de Ministerul Public", se arata in postarea citata.

In plus, procurorul general Augustin Lazar isi exprima disponibilitatea de a colabora cu celelalte institutii responsabile in vederea indeplinirii cerintelor Comisiei Europene.

"Avand in vedere ingrijorarile retinute de Comisia Europeana in legatura cu regresul inregistrat de Romania in ceea ce priveste sistemul judiciar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, reafirma disponibilitatea Ministerului Public de a contribui, in limita atributiilor specifice, la indeplinirea recomandarilor prevazute in Raportul MCV", precizeaza sursa citata.

Reamintim ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat procedura de revocare a procurorului general, iar Augustin Lazar s-a adresat instantei, cerand suspendarea procesului.

Procurorul general va fi audiat de CSM in data de 19 noiembrie.

C.B.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Augustin Lazar raport MCV 2018, #raport MCV Romania , #procuror general
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Lazarica deja a ajutat destul! Am aflat ca Ioannel a avut 17 dosare