Augustin Lazar isi exprima disponibilitatea de a ajuta la indeplinirea recomandarilor MCV

Marti, 03 August 2021, ora 11:303824 citiri
Augustin Lazar isi exprima disponibilitatea de a ajuta la indeplinirea recomandarilor MCV
Foto: Facebook/Ministerul Public

Procurorul general, Augustin Lazar, isi exprima disponibilitatea de a contribui la indeplinirea de catre Romania a recomandarilor prevazute in raportul extrem de critic dat astazi de Comisia Europeana in cadrul MCV.

Intr-un comentariu postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public se arata mai intai ca punctul de vedere al CE cu privire la schimbarile intervenite in Justitie in ultimele luni este similar cu cel asumat de Parchetul General.

"Conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat act de concluziile si recomandarile cuprinse in Raportul MCV, facut public in cursul zilei de astazi, 13 noiembrie 2018.

In acest sens, se constata ca punctul de vedere formulat de Comisia Europeana in chestiuni fundamentale precum independenta Justitiei, cariera magistratilor, modificarile aduse Codului Penal si Codului de Procedura Penala este similar cu pozitia exprimata in mod constant de Ministerul Public", se arata in postarea citata.

In plus, procurorul general Augustin Lazar isi exprima disponibilitatea de a colabora cu celelalte institutii responsabile in vederea indeplinirii cerintelor Comisiei Europene.

"Avand in vedere ingrijorarile retinute de Comisia Europeana in legatura cu regresul inregistrat de Romania in ceea ce priveste sistemul judiciar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, reafirma disponibilitatea Ministerului Public de a contribui, in limita atributiilor specifice, la indeplinirea recomandarilor prevazute in Raportul MCV", precizeaza sursa citata.

Reamintim ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat procedura de revocare a procurorului general, iar Augustin Lazar s-a adresat instantei, cerand suspendarea procesului.

Procurorul general va fi audiat de CSM in data de 19 noiembrie.

ado.slave('adoceanroqidmmnirek', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });