Decizia în cazul Simona Halep e luată deja? "Președintele juriului întocmește draftul"

Luni, 12 Februarie 2024, ora 17:51
10760 citiri
Decizia în cazul Simona Halep e luată deja? "Președintele juriului întocmește draftul"
Simona Halep FOTO DigiSport.ro

În cele trei zile la Lausanne au fost audiaţi la TAS martori, experţi, dar şi antrenorul Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gotier. Bineînțeles, și Simona Halep și-a spus punctul de vedere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Simona Halep avea dreptul să aleagă un jurat român, dintre cei doi prezenți la TAS, însă a optat pentru americanul Jeffrey Benz. ITIA l-a ales pe Ulrich Hass, iar președintele Annabelle Bennet a fost numită din oficiu ca președinte.

O sursă din cadrul TAS a povestit cu lux de amănunte pentru IAmSport ce se va întâmpla mai departe. Sursa respectivă spune că, cel mai probabil, decizia în cazul Simonei Halep este deja luată.

Președintele comisiei, Annabelle Bennet, va întocmi motivarea, care va fi completată de ceilalți doi reprezentanți ai TAS.

”Membrii panelului au stat împreună în seara respectivă, pentru a ajunge la un verdict. S-au întâlnit și a doua zi, tot pentru a încerca să se pună de acord. Procesul seamănă cu cel al unui juriu american, ce trebuie să delibereze până ajunge la o soluție.

Chiar dacă Jeffrey Benz a fost propus de echipa apărării, adică a Simonei, iar Ulrich Haas de cea de la ITIA, adică a acuzării, nu înseamnă implicit că ei vor acorda votul lor celor care i-au ales. Iar doamna președinte (n.r. – Annabelle Bennet) se va fi lămurit singură, cred.

Da, e foarte probabil ca ei să fi ajuns deja la o decizie, iar viitorul Simonei să fie știut. Dacă e așa, atunci doamna Bennet, președintele panelului, trebuie să facă primul draft de decizie, urmând ca Benz și Haas să o completeze ulterior. Poate dura săptămâni sau luni până i se va da documentului forma finală.

Dacă nu au ajuns la o decizie, Jeffrey Benz, Ulrich Haas și Annabelle Bennet nu se vor mai întruni față în față, dar o pot face virtual. Fiind un caz complex, e posibil și acest scenariu. Oricum, ei nu trebuie să hotărască în unanimitate. Pot fi 2 la 1. Opinia separată a oricăruia dintre acești membri ai panelului va fi înglobată și ea în motivare, alături de argumentele celui în cauză".

Jucătoarea care a sărit în apărarea Simonei Halep și-a anunțat retragerea. Ce record fabulos deține în WTA
Jucătoarea care a sărit în apărarea Simonei Halep și-a anunțat retragerea. Ce record fabulos deține în WTA
Franţuzoaica Alizé Cornet se va retrage după Openul Franţei, a anunţat la Canal+, sâmbătă seara. Aflată pe locul 11 în lume în 2009, Alizé Cornet şi-a lăsat amprenta asupra tenisului...
Eliminată fără drept de apel la Madrid, Sorana Cîrstea a vorbit despre Simona Halep: ”Capitol închis”
Eliminată fără drept de apel la Madrid, Sorana Cîrstea a vorbit despre Simona Halep: ”Capitol închis”
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă fără drept de apel de poloneza Iga Swiatek, liderul mondial, cu 6-1, 6-1, sâmbătă, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la...
#audieri tas halep, #Simona Halep, #Patrick Mouratoglou , #Simona Halep