Cum alegi cel mai bun ATV pentru aventurile tale?

Advertorial
Luni, 01 August 2022, ora 17:47
5301 citiri
Cum alegi cel mai bun ATV pentru aventurile tale?
FOTO: unsplash.com

Un ATV poate fi o alegere excelentă pentru pasionații de off-road și de aventură. Dacă ești în căutarea celui potrivit pentru tine, trebuie să știi că există mai multe criterii de selecție, atât în ceea ce privește calitatea, puterea motorului, cât și funcționalitatea. Vrei să pornești în drumeții pe munte, pe terenuri accidentate? Atunci ai nevoie de unul cu tracțiune integrală. Vrei să te plimbi în natură, în zone fără denivelări și fără pante prea dificil de trecut? În acest caz, un ATV sport va fi excelent pentru aventurile tale.

Puterea ATV-ului

Pe piață există mai multe categorii și mărci de ATV-uri, iar puterea motorului determină principala lor clasificare. Vei găsi de la modele pentru copii, cu capacitate mică a motorului, și până la variante sport, cu tracțiune integrală, destinate traseelor off-road accidentate, sau cele foarte puternice, cu motoare ce pot ajunge până la 800 - 1000 de centimetri cubi.

ATV-urile sport sunt cea mai populară opțiune pentru aventurierii care sunt în căutare de distracție pe cele patru roți. Dotate cu motoare destul de puternice și cu suspensii rezistente, acestea sunt ideale de parcurs atât trasee cu grad de dificultate mare, cât și zone fără denivelări sau pante. Astfel de modele au motoare puternice, de până la 700 cc și sunt perfecte pentru plimbări în natură, pe munte, sau pentru participarea la diverse competiții de profil.

De exemplu, în gama variata de ATV-uri de pe Motoboom.ro vei găsi modelul CFMOTO CFORCE 450S considerat cel mai accesibil ATV din gama CFMOTO. Cu un motor de 400 cc, 32 CP, echipat cu suspensii independente, frâne hidraulice și transmisie automată CVT, acesta este ideal pentru off-road. Acesta atinge o viteză maximă de 60 km/h și este îndeajuns de puternic pentru a răspunde nevoilor celor mai experimentați în materie de adrenalină pe 4 roți, cât și celor începători. O altă variantă, de data aceasta mult mai puternică, este ATV-ul Outlander 570 DPS T ABS, de la Can-Am, cu un motor de 570 cc și cu 48 de cai putere, considerat a fi dominant în clasa sa. Dispune de un motor Rotax, care se remarcă prin performanță, putere și fiabilitate, ceea ce-l face ideal pentru cei care vor să se aventureze pe terenuri dificile.

Terenul pe care folosești ATV-ul

Un alt criteriu esențial îl alegerea modelului de ATV potrivit pentru tine este terenul pe care intenționezi să-l folosești. Dacă îl vei folosi pe drumuri drepte, fără denivelări și pante, atunci nu ai nevoie de tracțiune integrală. Drumețiile prin natură, în zone de câmpie, sunt perfecte pentru relaxare, însă nu impun dotări sofisticate. În cazul în care îți plac traseele dificile și iubești aventura, optează pentru un ATV 4X4, cu servodirecție și sisteme electronice de control. În acest fel, aventurile pe munte, în zone dificile cu noroi sau nisip nu vor reprezenta o problemă.

Stabilește-ți un buget, studiază toate variantele pe care le ai la dispoziție și alege ATV-ul care corespunde cel mai bine nevoilor tale. Un ATV cu motor puternic, unul cu tracțiune integrală, unul cu dotări de ultimă generație sau toate la un loc?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#ATV, #aventuri atv , #stiri auto