Fostul ministru Korodi Attila, audiat la DNA in dosarul lui Bogdan Olteanu

Miercuri, 10 August 2016, ora 13:12 2908 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul UDMR Korodi Attila, fost ministru al Mediului in perioada in care Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii, a fost audiat, miercuri, la DNA, in dosarul lui Bogdan Olteanu.

Acesta a declarat ca a fost chemat in calitate de martor, in dosarul in care viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influenta.

Korodi nu a dorit sa ofere detalii despre motivul pentru care a dat declaratii la DNA, dar a recunoscut, totusi, ca a explicat procurorului care era procedura de numire a guvernatorului, in perioada in care el a fost ministru.

"Am fost chemat in calitate de martor, am fost intrebat de perioada respectiva. (...) Eu am declarat in fata procurorului ce trebuie sa stie din punctul meu de vedere si atat. (...) Ideea este ca era o procedura in care ministrul obligatoriu trebuie sa faca o propunere si am explicat cum e procedura in toata povestea aceasta", a declarat Korodi Attila.

Amintim ca Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu, fiind acuzat de trafic de influenta. Procurorii sustin ca, in 2008, cand era presedintele Camerei Deputatilor si lider PNL, Olteanu ar fi primit un milion de euro si alte beneficii de la Sorin Ovidiu Vintu pentru a obtine numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunarii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News