Fost ministru, interceptat de DNA: Stia ca e filat, dar spune ca nu i-a cerut nimeni vreo interventie

Duminica, 01 Februarie 2015, ora 18:30
3907 citiri
Fost ministru, interceptat de DNA: Stia ca e filat, dar spune ca nu i-a cerut nimeni vreo interventie
Foto: energielive.ro

Fostul ministru al Mediului Attila Korodi stia ca a fost interceptat in dosarul retrocedarii ilegale de paduri si a dat o declaratie in noiembrie anul trecut, la DNA Brasov. Acesta a reafirmat insa ca nu a fost contactat de nimeni pentru vreo interventie.

Attila Korodi a fost contactat de unul dintre inculpatii din dosarul retrocedarii ilegale de paduri, Iosif Kadas, care dorea sa discute, intr-o intalnire, cu fostul ministru si care a vorbit ulterior si cu Attila Kovacs, presedintele UDMR Brasov, pentru a-l ajuta sa ajunga la fostul secretar de stat Pasztor Sandor din Departamentul pentru Ape si Paduri, reiese din interceptari depuse de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la dosarul trimis instantei de judecata.

Contactat de Mediafax, Korodi a spus ca stia ca a fost interceptat, ca a dat in noiembrie 2014 o declaratie la DNA Brasov in legatura cu respectivele discutii si a clarificat lucrurile.

Attila Korodi, interceptat si filat in dosarul retrocedarii ilegale de paduri

Korodi a reafirmat ca nu a fost contactat de niciunul din inculpatii din dosar pentru a interveni la Romsilva sau pentru a-i pune in legatura cu Pasztor Sandor. Totodata, el a aratat ca este in relatii bune cu Attila Kovacs, dar nu a discutat niciodata cu acesta despre Kadas.

De altfel, fostul ministru al Mediului a declarat si in octombrie anul trecut, cand numele sau a aparut in dosarul retrocedarilor, tot in contextul in care se arata ca ar fi fost contactat de Iosif Kadas, Sorin Ioan Iacob si Ioan Matasel pentru a interveni la directorul Romsilva, Adam Craciunescu, ca nu il cunoaste decat pe Kadas, in calitate de chimist, si ca acesta a insistat toata vara sa il vada, pentru a discuta despre o cercetare pe solutii chimice.

"Probabil ca au fost discutii si strategii intre acesti oameni. Sunt oameni pe care eu nu-i cunosc, in afara de acest domn Kadas (Iosif Kadas, n.r.) care este chimist. A insistat toata vara sa discutam despre o cercetare a sa, ceva cu solutii chimice, si ne-am intalnit doua minute la Brasov in aceasta toamna, cand eram in drum spre Miercurea Ciuc", spunea Korodi in octombrie.

Fostul ministru Attila Korodi a fost interceptat si filat, la cererea DNA, in dosarul retrocedarii ilegale de paduri, dupa ce unii inculpati ar fi incercat prin intermediul sau sa ajunga la fostul secretar de stat Pasztor Sandor, care sa-i conduca la seful Romsilva, demersul nefiind insa finalizat.

Surse judiciare, care redau informatii din documente ale Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) aflate la dosarul retrocedarii ilegale de paduri, in care sunt judecati, printre altii, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam si Tudor Chiuariu, au aratat, pentru MEDIAFAX, ca fostul ministru al Mediului Attila Korodi a fost interceptat telefonic si filat operativ de catre anchetatori in acest caz.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Attila Korodi interceptat, #Attila Korodi telefon ascultat, #Attila Korodi retrocedari paduri , #ministrul Mediului