Cseke Attila: "UDMR nu va semna motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban"

Joi, 13 August 2020, ora 11:41
Cseke Attila: "UDMR nu va semna motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban"
Foto: Facebook/ Cseke Attila

UDMR nu isi doreste o solutie care sa inrautateasca si mai mult posibilitatile de interventie in cazul epidemiei Covid-19, declara liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila. Politicianul precizeaza ca formatiunea sa are si critici la adresa Guvernului Orban.

El spune ca UDMR va decide in grupurile parlamentare, inainte de dezbaterea motiunii de cenzura, cum va vota. PSD a anuntat ca va depune motiunea pe 17 august.

"Noi am anuntat acum o saptamana, acum zece zile, ca UDMR nu va semna motiunea de cenzura care se preconiza a fi initiata de catre PSD si vom decide, asa cum avem procedura noastra interna, intotdeauna, in grupurile parlamentare, inainte de dezbaterea si votul motiunii de cenzura (...).

Noi nu vom aborda politicianist aceasta chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv in ce situatie este tara si ce este mai eficient pentru tara," declara Cseke Attila la RFI.

Liderul senatorilor UDMR mai spune ca "multi nu stiu ce se va intampla in septembrie, in ce sens va evolua criza pandemica. In nici un caz, UDMR nu isi doreste sa existe o solutie care eventual sa inrautateasca si mai mult posibilitatile de interventie. Evident ca sunt si critici si am formulat si noi critici, nu putine, pentru ca sunt de criticat multe masuri ale Guvernului".

Motiunea, depiusa pe 12 august

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat miercuri, 12 august, in cadrul plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, ca partidul va depune o motiune de cenzura pe 17 august.

"PSD nu va permite ca Romania sa se scufunde in incompetenta Guvernului pe care il conduceti. Pe 17 august PSD va depune motiunea de cenzura. Consideram ca trebuie sa plecati acasa sau la puscarie, dupa cum e cazul", a spus Marcel Ciolacu.

Citeste si: Marcel Ciolacu: "Pe 17 august, PSD va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Orban"

 Articol citit de 2509 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Te-o
  13.08.2020, 19:37
  UDMR dovedeste mai multa responsabilitate decat gasca PSD-ALDE
  O motiune de neincredere cu sanse sa treaca intr'un parlament corupt dominat de PSD-ALDE-Anti-Romania,echivaleaza cu un pumnal infipt in spatele tarii intr'o perioada de razboi!Teo
  medgidnicolai
  13.08.2020, 14:45
  udmr
  este afiliat aceleiasi familii la ue. adica a popularilor europeni. nu fac ce vor muschii lor. dar cu siguranta, cand apele se vor limpezi, iar ciuma va prelua fraiele puterii in parlament, udmr va fi exclus, nefiind partid politic. ajunga cu tropaiala prin politica romaneasca a acestei minoritati.
  MacGigi
  13.08.2020, 13:10
  Nu ca n-ar vrea sa o semneze, dar Cseke Attila se gandeste cu groaza
  la viitor si la alegeri... iar pzdistii sunt deja cu capul in buda...
  Nu te poti asocia cu perdantiii tot timpul.
  Nu sunt prosti, asta trebuie sa recunosc.
  Dar nici destepti nu indraznesc sa ii "fac" :)