Presa spaniola, in extaz dupa calificarea lui Atletico Madrid in finala Champions League

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 01 Mai 2014, ora 08:14
4039 citiri
Presa spaniola, in extaz dupa calificarea lui Atletico Madrid in finala Champions League
Foto: Mundo Deportivo

Presa din Spania este in extaz dupa ce Atletico Madrid a reusit surpriza si s-a calificat in finala Champions League.

Jurnalistii iberici saluta evolutia excelenta a echipei pregatita de Diego Simeone si nu uita sa precizeze ca Atletico scrie o pagina importanta de istorie in fotbalul european.

Asa cum era de asteptat, cele mai magulitoare materiale au aparut in cele doua ziare de sport din Madrid.

"Glorioasa Atletico, derbi istoric! Echipa lui Simeone a eliminat-o pe Chelsea dupa ce a trecut peste golul primit de la Torres. Adrian, Diego Costa, din penalti, si Arda au marcat. Vom avea prima finala de Liga Campionilor intre doua echipe din acelasi oras", au scris cei de la AS, secondati de colegii de la Marca:

"Uriasa Atletico, finala istorica! Atletico va disputa finala Champions League impotriva Realului datorita golurilor inscrise de Adrian, Diego Costa (penalti) si Arda Turan. Torres i-a adus in avantaj pe englezi, dar echipa rojablanco a reusit sa isi revina si sa se califice in finala de la Lisabona. Acolo se va disputa un meci istoric intre cele doua formatii madrilene."

Publicatiile din Barcelona au semnalat, de asemenea, calificarea extraordinara a "ros-albilor".

"1-3: Atletico, in finala in stil mare. Atletico a trecut de Chelsea si s-a calificat in finala de la Lisabona, unde va juca impotriva celor de la Real Madrid. Fernando Torres a marcat pentru gazde, dar Adrian, Diego Costa si Arda Turan au intors meciul", au notat cei de la Mundo Deportivo, in timp ce SPORT a scris:

"Atletico, in finala dupa ce l-a umilit pe Mourinho! Au castigat si, per total, au fost mai buni. Atletico i-a dat o lectie de fotbal echipei lui Mourinho si s-a calificat, meritat, in finala, acolo unde o asteapta eterna rivala."

Nici presa generalista nu a ratat ocazia de a relata calificarea istorica de la Londra.

"Atletico, cea mai mare! Baietii lui Simeone au invins Chelsea (3-1) prin golurile marcate de Adrian, Diego Costa si Arda Turan si vor juca o noua finala dupa 40 de ani. Va fi prima finala in care se vor intalni echipe din acelasi oras", a titrat El Pais iar La Vanguardia a semnalat momentul istoric:

"Atletico Madrid rescrie istoria. Echipa rojablanco a eliminat Chelsea (3-1) si revine in finala Champions League dupa 40 de ani. La Lisabona, baietii lui Simeone vor avea parte de un derbi madrilen."

Liga Campionilor: Atletico Madrid invinge Chelsea si se califica in finala

Atletico Madrid s-a calificat in finala Ligii Campionilor dupa o "dubla" de foc cu Chelsea.

A fost 0-0 la Madrid si un fabulos 3-1 la Londra, "ros-albii" reusind sa revina de la 0-1 pe Stamford Bridge.

In finala, Atletico se va lupta pentru trofeu cu eterna rivala, Real Madrid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Atletico Madrid Champions League finala, #Chelsea Atletico Madrid rezultat, #Real Madrid Atletico finala, #presa Spania Atletico Madrid , #Champions League