Pedeapsă în cazul atentatului de la Nisa, soldat cu 86 de morți 450 de răniți

Miercuri, 07 Decembrie 2022, ora 09:45
2430 citiri
Pedeapsă în cazul atentatului de la Nisa, soldat cu 86 de morți 450 de răniți
Imagini după atentatul de la Nisa FOTO Hepta

Procurorii francezi au cerut între doi şi 15 ani de închisoare pentru opt acuzaţi în procesul atentatului de la Nisa, comis în 2016 şi soldat cu 86 de morţi şi peste 450 de răniţi, transmite France Presse.

La 14 iulie 2016, tunisianul Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, în vârstă de 31 de ani, a intrat cu un camion de 19 tone în mulţimea de pe Promenada Englezilor, adunată să asiste la focurile de artificii de 14 iulie, aniversarea căderii Bastiliei.

Autorul direct al atentatului a fost ucis pe loc de poliţişti, după ce a tras cu arma asupra lor.

Parchetul naţional antiterorist din Franţa (Pnat) a solicitat o pedeapsă de 15 ani de închisoare împotriva a trei acuzaţi principali (Ramzi Arefa, Mohamed Ghraieb şi Chokri Chafroud) urmăriţi în justiţie pentru "asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni cu caracter terorist".

Ramzi Arefa este recidivist, după o condamnare pentru furt în 2014. În cazul său, acuzarea i-a cerut instanţei să nu reţină termenul "terorist", Arefa "furnizând arme teroristului" aflat la volanul camionului, fără "a-i putea cunoaşte radicalizarea".

Ceilalţi cinci inculpaţi sunt judecaţi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Ei ar putea primi pedepse cu închisoarea între cinci şi zece ani. Niciunul dintre cei opt nu este acuzat de complicitate la omoruri sau de tentativă de omor în grup organizat, deoarece autorul este mort.

Mohamed Ghraieb şi Chokri Chafroud "nu au ignorat capacitatea lui Mohamed Lahouaiej-Bouhlel de a comite acte legate de ideologia sa radicală", a afirmat Jean-Michel Bourles, avocat general al Pnat în prezentarea rechizitoriului.

Alături de colegii săi Alexa Dubourg şi Rachel Lecuyer, Jean-Michel Bourles a prezentat marţi rechizitoriul în detaliu, timp de opt ore, subliniind în special faptul că acuzaţii trebuie să fie judecaţi "exclusiv pentru faptele care le sunt imputate", chiar dacă acest lucru ar putea provoca "frustrări" pentru familiile victimelor.

Verdictul instanţei este aşteptat marţi, 13 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#atentat Nisa, #procurori francezi, #atentat Franta , #Franta