Crime și atentate în 2021, în România. Negocieri eșuate, copil ucis în criză de nervi și atentat cu bombă

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 20:55
3986 citiri
Crime și atentate în 2021, în România. Negocieri eșuate, copil ucis în criză de nervi și atentat cu bombă
Mașina lui Ioan Crișan a explodat la scurt timp după ce bărbatul s-a urcat la volan FOTO: ISU

România a avut un an greu. Un atentat cu bombă și mai multe crime au înfiorat România în 2021.

Luna decembrie a anului 2021 a fost pătată de sânge. Două crime ciudate au fost comise la câteva zile distanță.

Un italian și-a executat soția pe o stradă din Mehedinți

Pe 23 decembrie, o crimă îngrozitoare a avut loc în Mehedinți. O femeie de 43 de ani din Vânju Mare a fost executată în stil mafiot de fostul soț, un cetăţean italian de 73 de ani.

Bărbatul a încercat apoi să se sinucidă iar acum este în stare gravă la Spitalul Județean Mehedinți. Crima s-a petrecut în fața magazinului de pompe funebre unde lucra femeia. Suspectul este internat în stare gravă, iar victima obținuse anul acesta, împotriva lui, un ordin de protecție care expirase la începutul acestei luni. Polițiștii spun că deocamdată nu îl pot audia.

Potrivit primelor informații, cei doi au fost împreună vreme de 4 ani, dar anul trecut s-au despărțit, după tot mai multe certuri și scandaluri.

Doi studenți uciși la Iași. Suspectul, un tânăr marocan

În noaptea de 10 spre 11 decembrie 2021, doi tineri au fost găsiți morți într-o vilă în care aceștia locuiau, într-un cartier rezidențial din Iași.

Jniyah Youssef, un tânăr de 25 de ani, student în anul II, la specializarea Medicină Generală, linia de predare în limba franceză, şi iubita acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, o tânără în vârstă de 23 de ani, elevă în anul II la o școală postliceală au fost înjunghiați în zone vitale, una dintre ele ajungând la coloana cervicală. Pe trupul tinerei, legiștii au găsit nu mai puțin de 33 urme de înjunghiere.

Tânărul a fost înjunghiat de 17 ori. În imobil s-au identificat urme de ardere, semn că cel care comisese crima încercase să ascundă urmele.

Un tânăr de origină marocană, Ahmed Sami El Bourkadi, în vârstă de 20 de ani, este suspectul principal. El este coleg de facultate cu tânărul ucis. Pe 9 decembrie a fost la spital unde și-a tratat o tăietură la o mână apoi a dispărut.

A fost dat în urmărire generală și găsit, câteva zile mai târziu, în Italia. Plecase cu iubita lui într-un city break. Pe 22 decembrie a fost adus în România și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Arad. Fetiță ucisă și incendiată de tatăl vitreg în timp ce mama îi năștea un frățior

La finalul lunii octombrie 2021, o descoperire macabră a cutremurat comunitatea locală din Arad. Cadavrul incendiat al unei fetiţe ucise a fost găsit în apropierea unui cimitir. Potrivit anchetatorilor, în zona în care au fost găsite resturile umane nu a fost raportată dispariţia niciunui copil.

Câteva zile mai târziu s-a aflat că tatăl ei vitreg a ucis-o într-un moment de furie, în timp ce mama copilei era la maternitate să nască al treilea ei copil.

Om de afaceri asasinat la Arad

Tot în Arad, pe 29 mai 2021, o mașină în care se află un prosper om de afaceri din oraș a explodat în parcarea unui supermarket și apoi a luat foc. Victima a fost găsită carbonizată. Victima este Ioan Crișan, afacerist și fost socru al deputatului liberal, Sergiu Bîlcea.

A fost declanșată o amplă anchetă, coordonată de criminaliști de la București și de experți SRI. Anchetatorii exclud varianta unui atentat terorist, dar iau în calcul ipoteza unui asasinat. Mai ales că în mașină s-ar fi găsit urme de materiale explozive.

Omul de afaceri Ioan Crișan avea 66 de ani. Era cunoscut în Arad pentru afacerile piscicole în care investise. Avea o crescătorie de somni africani, amenajată într-o localitate din apropiere de Arad.

Nici până acum nu a fost găsit cel care a pus bomba, la mai bine de opt luni de la eveniment, iar singurele informații sunt că ancheta este în desfășurare.

Surse apropiate de anchetă au precizat că într-adevăr în cazul asasinatului cu bombă de la Arad au fost audieri ”în fluviu”, inclusiv pe timpul nopții. S-a mers de la bun început pe ipoteza unui omor la comandă, iar informațiile strânse pe parcursul anchetei indicau drept autori ai crimei cetățeni din afara țării.

Aceleași surse au explicat că listingul convorbirilor telefonice care au fost realizate de pe telefonul mobil al victimei au indicat o pistă către posibilii autori ai asasinatului, cetățeni străini sau care locuiesc în afara României.

Au fost chiar solicitarea aprobări pentru percheziții, dar acestea nu s-au concretizat, susțin sursele citate. La un moment dat se vorbea despre tensiuni între polițiștii implicați în anchetă și procurorul de caz.

Crimă între afgani în gară la Timișoara

19 aprilie, un afgan de 27 de ani a murit, iar un altul a ajuns la spital, după o altercație între două grupuri de migranţi, în zona Gării de Nord din Timişoara. Principalul suspect, tot un cetățean afgan, fugise din țară. Acesta a fost găsit în Grecia în pe 7 iunie 2021 și adus în România o lună mai târziu.

Dublă crimă la Onești

Pe 1 martie 2021, Gheorghe Moroșanu a sunat la 112 că a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Onești care i-a aparținut și din care a fost executat silit și că îi va omorî. Cei doi oameni au fost uciși după cinci ore de negocieri între criminali și poliție.

Ca urmare, șefii poliției din Bacău a fost demiși după acest masacru.

Mai târziu aceștia au fost numiți pe funcții similare în alte județe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atentat arad, #asasinat ioan crisan, #antonia ucisa incendiata, #gheorghe morosanu, #crima onesti, #dubla crima Iasi , #crima