Atacuri aeriene cu bombe în timpul unui concert. Cel puțin 50 de oameni au fost uciși, în Myanmar VIDEO

Luni, 24 Octombrie 2022, ora 20:53 2524 citiri
Atacurile au fost lansate de două avioane militare FOTO Twitter

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi 70 au fost rănite în atacuri ale armatei aerului din Myanmar asupra unui concert organizat de un important grup etnic rebel, a declarat luni, 24 octombrie, un purtător de cuvânt al grupului, relatează AFP.

”Duminică, în jurul orei locale 20:40 (14:40 GMT), două avioane militare birmane au atacat” o ceremonie organizată de Armata de Independenţă Kachin (KIA), a declarat colonelul Naw Bu.

”Aproximativ 50 de persoane au fost ucise, între care personal al KIA şi civili”, a spus el, adăugând că aproximativ 70 de persoane au fost rănite.

Presa locală a raportat că până la 60 de soldaţi KIA şi civili au fost ucişi. Biroul ONU din Myanmar a declarat că este ”profund îngrijorat şi întristat de informaţiile privind atacurile aeriene care au avut loc la Hpakant, statul Kachin”.

”Primele informaţii sugerează că peste 100 de civili ar fi putut fi afectaţi de bombardamente”, a indicat sursa citată într-un comunicat, menţionând că au fost raportate şi multe decese.

Un purtător de cuvânt al juntei din Myanmar nu a comentat aceste informaţii. În mod constant au loc ciocniri între KIA şi armată de zeci de ani şi lupte intense au izbucnit în urma loviturii de stat de anul trecut.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News