Premierul Armeniei l-a sunat pe Putin după declanșarea ofensivei azere în Nagorno-Karabah. Mai multe orașe din zonă sunt bombardate

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 08:31
7190 citiri
Premierul Armeniei l-a sunat pe Putin după declanșarea ofensivei azere în Nagorno-Karabah. Mai multe orașe din zonă sunt bombardate
Nikol Pașinian a numit acțiunile Azerbaidjanului inacceptabile FOTO Twitter

Premierul armean Nikol Pașinian l-a sunat pe președintele rus Vladimir Putin după începerea ostilităților la granița cu Azerbaidjan. El a spus că Armenia va cere ajutor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), după cum a raportat publicația armeană ArmenPress.

Jurnaliştii scriu că Departamentul de Informaţii şi Relaţii Publice al Biroului Primului Ministru al Armeniei le-a spus că Pașinian şi Putin au discutat detaliile declanşării ostilităţilor.

De asemenea, este raportat că Nikol Pașinian a numit acțiunile Azerbaidjanului inacceptabile.

Apoi ArmenPress a raportat că a avut loc noaptea o ședință a Consiliului de Securitate al Armeniei, la care a participat și președintele Vahagn Haciaturian. Ei au decis să facă apel oficial la Rusia pentru ajutor, precum și la CSTO.

Totodată, Ministerul Apărării al Azerbaidjanului declară pe Facebook că trupele azere nu intră pe teritoriul Armeniei.

"Prezența trupelor și echipamentelor forțelor armate armene în zona economică Azerbaidjan-Karabah continuă. Armata Azerbaidjanului efectuează contramăsuri locale ca răspuns la provocarea pe scară largă a Armeniei", se arată în mesaj.

De asemenea, ei au raportat că armata azeră atacă numai echipamente militare de pe teritoriul Armeniei. Ei au numit Armenia o țară ocupantă.

Conflictul din Nagorno-Karabah

Conflictul din Karabakh este un conflict etnopolitic cu rădăcini istorice străvechi. Operațiuni militare de amploare între Armenia și Azerbaidjan au avut loc în 1991-1994. Drept urmare, a fost semnat Protocolul de armistițiu de la Bishkek. Cu toate acestea, ostilitățile au reluat în septembrie 2020. Ca urmare a noii faze a războiului, Azerbaidjanul a câștigat controlul asupra majorității teritoriilor pierdute anterior, care până în 2020 au controlat Republica Nagorno-Karabah.

Mass-media armeană relatează că pe 13 septembrie, la ora 00:05, unitățile forțelor armate azere au început bombardarea intensivă a pozițiilor armenilor cu artilerie și tunuri de mare calibru în direcția Goris, Sotok și Jermuk. Inamicul folosește și UAV-uri Bayraktar-TB2 depistate în zona Lacului Van. Există, de asemenea, rapoarte privind utilizarea UAV-urilor în așezarea Kapan din districtul Syunik.

Se raportează despre bombardarea orașelor armene Vardenis și Jermuk. Sunetele exploziilor pot fi auzite și lângă Goris și satul Tatev.

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Dictatorului rus Vladimir Putin i s-a promis că Rusia va câștiga victorii foarte importante pe frontul din Ucraina în această vară. O astfel de promisiune ar fi fost făcută de ministrul...
#atac, #Azerbaidjan, #Nagorno Karabah, #bombardamente, #telefon, #Vladimir Putin , #stiri internationale