Un jurnalist și un polițist, uciși în cursul unui atac armat. Focurile de armă, trase dintr-o camionetă

Marti, 26 Septembrie 2023, ora 07:53
2976 citiri
Un jurnalist și un polițist, uciși în cursul unui atac armat. Focurile de armă, trase dintr-o camionetă
Atacul a avut loc la San Luis Rio Colorado FOTO Pixabay

Un jurnalist şi un poliţist au fost ucişi în cursul unui atac armat care a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni în statul Sonora, în nord-vestul Mexicului, au anunţat autorităţile locale care au raportat arestarea a trei suspecţi, notează AFP.

Atacul a avut loc la San Luis Rio Colorado în momentul în care patru agenţi în civil vorbeau cu jurnalistul Jesus Gutiérrez Vergara, de la site-ul de informaţii Notiface.

Ministerul Public a informat mai întâi pe X (fost Twitter) că derulează o operaţiune "pentru găsirea celor responsabili ai atacului direct împotriva a patru poliţişti municipali (...) în cursul căruia trei dintre ei au fost răniţi, unul a fost ucis, iar Gutiérrez Vergara şi-a pierdut viaţa în mod colateral".

Procuratura a precizat că jurnalistul era un vecin al poliţiştilor în concediu la momentul atacului. Ei au fost ţinta unor tiruri dintr-o camionetă, potrivit aceleiaşi surse.

Primarul localităţii, Santos Gonzalez Yescas, a indicat apoi că trei presupuşi atacatori au fost capturaţi în timpul unei operaţiuni de poliţie în cadrul căreia au fost confiscate două arme de foc, un vehicul şi droguri.

De la începutul anului, cel puţin alţi patru jurnalişti au fost ucişi, ultimul dintre ei fiind Nelson Matus, directorul unui site de informaţii local, împuşcat pe 16 iulie la Acapulco (vest).

Autorităţile anchetează pentru a stabili dacă aceste crime sunt legate de activitatea lor, dar cele mai multe asasinate ale jurnaliştilor rămân nepedepsite, deplânge Reporteri fără Frontiere (RSF).

Din 2000, aproape 150 de jurnalişti au fost ucişi în Mexic şi 28 sunt daţi dispăruţi, potrivit RSF. Anul 2022 a fost cel mai mortal pentru presa din ţară cu 13 asasinate de jurnalişti.

Cu peste 420.000 de asasinate şi 100.000 de dispariţii de la lansarea în 2006 a unei ofensive militarizate împotriva traficanţilor de droguri, Mexicul este una dintre cele mai violente ţări din lume.

Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
După începerea războiului din Ucraina, în Rusia s-a produs un fenomen dezastruos: un adevărat exod al populației peste granițe. Analiștii au apreciat că aproximativ 1 milion de ruși au...
Accident înfiorător, cu 14 morți și 31 de răniți, după ce un autobuz s-a răsturnat. Șoferul a fugit
Accident înfiorător, cu 14 morți și 31 de răniți, după ce un autobuz s-a răsturnat. Șoferul a fugit
Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 31 au fost rănite într-un accident rutier în Mexic, anunţă autorităţile, relatează AFP. Accidentul a avut loc în statul Mexico, la periferia...
#atac, #Mexic, #SUA, #politist , #Mexic