Atacul cu drone asupra Moscovei. Două vehicule aeriene, doborâte la 2 kilometri de reședința lui Vladimir Putin VIDEO

Autor: N.G.
Marti, 30 Mai 2023, ora 22:41
3834 citiri
Atacul cu drone asupra Moscovei. Două vehicule aeriene, doborâte la 2 kilometri de reședința lui Vladimir Putin VIDEO
FOTO Twitter

Locuințe de lux deținute de elita rusă și principala reședință din afara orașului a președintelui Vladimir Putin se află la doar câțiva kilometri de locul unde dronele au fost doborâte marți în timpul unui atac major asupra capitalei ruse, potrivit unei liste a locurilor de prăbușire publicată de un deputat parlamentar rus.

Încă din epoca sovietică, suburbiile vestice ale Moscovei - unde cel puțin cinci drone au fost doborâte înainte de răsăritul soarelui - au găzduit o mare parte din elita Rusiei.

"Cred că va trebui să trăim cu acest lucru pentru o perioadă destul de lungă de timp", a declarat un oficial rus de rang înalt pentru The Moscow Times, întrebat despre atacuri, vorbind sub protecția anonimatului.

Deși nu este clar dacă dronele - pe care Rusia a acuzat Ucraina că le-a lansat - vizau reședința lui Putin sau alte proprietăți din apropiere, sunetele rachetelor de apărare aeriană și exploziile dronelor doborâte au întrerupt probabil somnul multor membri ai elitei politice și de afaceri rusești.

Potrivit unei liste a locurilor în care se pare că s-au prăbușit dronele, care a fost publicată de deputatul Dumei de Stat Alexander Khinshtein, o dronă a fost doborâtă în apropierea satului Ilyinskoe și o alta în apropierea satului Razdory.

Ambele sate se află la doar câțiva kilometri de reședința lui Putin din Novo-Ogaryovo, unde se crede că liderul rus își petrece o mare parte din timp. Când două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului la începutul acestei luni, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a susținut că incidentul a fost o tentativă de asasinare a președintelui.

O posibilă lovitură asupra reședințelor prezidențiale pare să fi fost ceva anticipat de autoritățile ruse. Un sistem de apărare antiaeriană Pantsir-S1 a fost instalat la 10 kilometri de Novo-Ogaryovo, în apropiere de satul Zarechye, în ianuarie, potrivit canalului Sirena Telegram condus de susținătorii criticului încarcerat al Kremlinului Alexei Navalny. Un alt Pantsir-S1 a fost reperat în apropiere de o altă reședință a lui Putin, în regiunea Novgorod (nord-vest), cam în aceeași perioadă.

În timp ce Peskov a refuzat să spună dacă Putin se afla la Novo-Ogaryovo în momentul în care s-a desfășurat atacul cu drone de marți, alți membri ai elitei rusești au fost, fără îndoială, deranjați de explozii. Fosta balerină de la Bolshoi și celebritate rusă Anastasia Volochkova, care deține o vilă în Nikolo-Uryupino, la nord de Ilyinskoe, a postat marți pe Instagram că a fost trezită de explozii.

"Acum două ore m-am trezit din cauza unor explozii teribile", a scris ea, aparent fără să știe că capitala a fost atacată de drone. Potrivit lui Khinshtein, o altă dronă a fost doborâtă în apropiere de satul Timoshkino, care se află la câțiva kilometri de reședința din Gorki-9 a fostului președinte rus Dmitri Medvedev.

Din punct de vedere istoric, liderii sovietici și birocrații de top aveau la dispoziție reședințe în afara orașului, la vest de Moscova. Astăzi, zona este plină de ansambluri de locuințe de lux - în special grupate de-a lungul autostrăzii Rublyovka - care găzduiesc unele dintre cele mai bogate și mai puternice persoane din Rusia.

Khinshtein a mai spus că o dronă a fost doborâtă în apropiere de complexul rezidențial de lux Greenfield, unde se pare că se află o vilă aparținând lui Alexei Miller, șeful gigantului de stat Gazprom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Israelul a desfăşurat vineri, 19 aprilie, o operaţiune militară de represalii împotriva Iranului, pe fondul tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu care ameninţă să împingă...
Israelul răspunde Iranului. Ce se află la baza aeriană din Isfahan, în apropierea căreia au lovit israelienii VIDEO
Israelul răspunde Iranului. Ce se află la baza aeriană din Isfahan, în apropierea căreia au lovit israelienii VIDEO
Explozii au fost auzite în apropiere de orașul iranian Isfahan vineri dimineața devreme, 19 aprilie, când Israelul ar fi lansat un atac de represalii foarte așteptat după atacul iranian...
#atac, #drone, #Moscova, #Putin Ucraina , #Rusia