Suspectul căutat pentru înjunghierea mai multor persoane din Canada a fost arestat. A murit din cauza rănilor pe care şi le-ar fi provocat singur

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 07:35
2791 citiri
Suspectul căutat pentru înjunghierea mai multor persoane din Canada a fost arestat. A murit din cauza rănilor pe care şi le-ar fi provocat singur
Surse spun că moartea suspectului a fost cauzată de răni pe care şi le-a provocat singur FOTO: Hepta.com

Suspectul căutat pentru înjunghierea mai multor persoane, în Canada, atac în urma căruia zece oameni au murit şi 18 au fost răniţi, a decedat la spital după ce a fost arestat, a anunţat Poliţia.

Surse spun că moartea sa a fost cauzată de răni pe care şi le-a provocat singur, potrivit The Guardian.

Myles Sanderson a intrat în ”suferinţă medicală” după ce a fost arestat şi a fost dus la spital, unde a murit, a declarat, miercuri noapte, într-o conferinţă de presă, comisarul adjunct Rhonda Blackmore de la Poliţia Călare Regală Canadiană. Poliţia a găsit un cuţit în camioneta pe care ofiţerii au izbit-o şi au scos-o de pe şosea într-un şanţ, dar Blackmore nu a comentat privind cauza morţii.

Surse familiarizate cu situaţia au confirmat anterior pentru The Guardian că Sanderson a murit la scurt timp după ce a fost prins, după ce Poliţia a izbit maşina pe care o furase. Acestea au spus că el a murit în urma unor răni pe care şi le-a provocat singur. Surse din Poliţie au dat declaraţii similare publicaţiei canadiene Global News şi Associated Press.

Întrucât Sanderson a murit, Poliţia ar putea să nu afle niciodată ce l-a determinat să înjunghie mai multe persoane, a spus Blackmore.

Miercuri după-amiază, Poliţia declanşase o nouă acţiune de căutare, inclusiv cu aeronave, după ce a fost chemată la o spargere în care a fost implicat Sanderson, înarmat cu un cuţit, în urma căreia o camionetă Chevrolet a fost furată.

Camioneta a fost văzută ulterior gonind pe o autostradă cu 150 de kilometri pe oră, fiind primite 20 de apeluri în acest sens. Pentru a proteja populaţia, Poliţia l-a ”direcţionat” pe Sanderson în afara şoselei în apropiere de Rosthern, Saskatchewan, în jurul orei 3.30 P.M, iar acolo a şi fost arestat.

O anchetă separată privind circumstanţele morţii sale va avea loc, a spus Blackmore.

Vestea a venit la scurt timp după ce părinţii lui Sanderson au făcut un apel emoţionant la fiul lor să se predea.

Sanderson, în vârstă de 32 de ani, era acuzat de mai multe fapte pentru rolul său în atacul cu cuţit care a devastat comunitatea indigenă James Smith Cree Nation şi satul Weldon.

Vestea morţii sale a venit la câteva ore după ce Poliţia Călare Regală Canadiană şi legistul zonal au făcut publice numele celor zece victime, cu vârste cuprinse între 23 şi 78 de ani: Thomas Burns (23), Carol Burns (46), Gregory Burns (28), Lydia Gloria Burns (61), Bonnie Burns (48), Earl Burns (66), Lana Head (49), Christian Head (54), Robert Sanderson (49) and Wesley Petterson (78).

Toate victimele aparţineau James Smith Cree Nation, cu excepţia lui Petterson, care trăia în Weldon, în nordul Saskatchewan.

Alte 18 persoane au fost rănite în atac, care se numără printre cele mai grave din istoria modernă a Canadei. Poliţia a declarat că unele victime au fost alese intenţionat, în timp ce altele au fost, aparent, la întâmplare.

Fratele lui Myles Sanderson, Damien (31 de ani), care iniţial a fost şi el suspectat în cazul atacului, a fost găsit mort luni, în apropiere de locul atacurilor. Autorităţile spun că rănile sale nu erau auto-provocate.

Moartea lui Myles Sanderson pune capăt unor zile de teamă în zona de preerie din jur, unde o nouă panică s-a creat după un lanţ de false observări ale lui Sanderson.

Atacurile cu cuţitul au dus la întrebări legate de motivele pentru care Sanderson, care avea un istoric violent îndelungat, era liber. Documente legate de cauţiune, făcute publice marţi, au arătat că a avut 59 de condamnări în 20 de ani, inclusiv pentru violenţă domestică, atac cu armă şi atac asupra unui poliţist.

Documentele au arătat şi că, în urmă cu şapte ani, el a atacat şi înjunghiat una dintre vicimele ucise în atacul din weekend.

Marţi, ministrul Siguranţei Publice, Marco Mendicino, s-a declarat ”extrem de îngrijorat” în urma afirmaţiilor conform cărora Comisia pentru cauţiune l-a eliberat pe Sanderson după ce a ispăşit două treimi din pedeapă, în ciuda îngrijorărilor că ar putea recidiva.

El ispăşea o pedeapsă de patru ani şi patru luni pentru atac, atac cu armă şi atac asupra unui poliţist.

”Sunt sigur că comisia pentru cauţiune din Canada va face o anchetă privind această decizie (…)”, a declarat jurnaliştilor Mendicino.

„De ce ai împușcat? Pentru bani". Propagandista Margarita Simonian a postat interogatoriul unui suspect al atacului terorist de la Crocus VIDEO
„De ce ai împușcat? Pentru bani". Propagandista Margarita Simonian a postat interogatoriul unui suspect al atacului terorist de la Crocus VIDEO
Pe canalele de Telegram a apărut un filmuleț care arată interogatoriul unuia dintre deținuți. Videoclipul a fost publicat de canalul de Telegram pro-război „Rybar”, pe cel al...
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
#atac, #Canada, #suspect, #decess, #spital, #rani , #Canada