Dublu atentat sinucigaş cu maşină-capcană. Cel puţin zece persoane au murit

Sambata, 29 Octombrie 2022, ora 18:22 3650 citiri
Prima explozie a lovit ministerul, apoi a doua explozie a avut loc în timp ce au sosit ambulanţele FOTO Twitter

Cel puţin 10 persoane au fost ucise într-un dublu atentat sinucigaş cu maşină-capcană în capitala somaleză Mogadiscio, potrivit poliţiei şi agenţiei de ştiri de stat.

Ofiţerul de poliţie Mohamed Dahir a declarat pentru DPA că a văzut cel puţin 10 cadavre şi că numărul morţilor probabil va creşte.

Două mari explozii au lovit Ministerul Educaţiei din inima oraşului, în timp ce presupuşi militanţi islamişti au luat cu asalt complexul, a adăugat el.

Gruparea Al-Shabaab a revendicat la postul de radio Andalus cele două atentate sinucigaşe.

Gruparea teroristă islamistă controlează zone mari din centrul şi sudul Cornului Africii şi comite frecvent atacuri asupra civililor, oficialilor guvernamentali, oamenilor de afaceri şi jurnaliştilor.

"Două maşini-capcană au lovit pereţii ministerului", a precizat pe de altă parte căpitanul de poliţie Nur Farah.

Prima explozie a lovit ministerul, apoi a doua explozie a avut loc în timp ce au sosit ambulanţele şi oamenii s-au adunat pentru a ajuta victimele, a declarat Farah pentru Reuters.

Agenţia de presă de stat SONNA a anunţat că exploziile au provocat multe "victime civile, inclusiv jurnalistul independent Mohamed Isse Kona".

Al-Shabaab, aliată Al Qaida şi care luptă în Somalia de mai bine de un deceniu, încearcă să răstoarne guvernul central şi să-şi stabilească propriile reguli bazate pe o strictă interpretare a legii islamice şaria.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News