Kievul și marile orașe ale Ucrainei, atacate masiv cu rachete rusești. Primarul Vitali Klitschko: ”Au fost explozii în cartierul Holosiivski al capitalei”

Joi, 09 Martie 2023, ora 07:38
4770 citiri
Kievul și marile orașe ale Ucrainei, atacate masiv cu rachete rusești. Primarul Vitali Klitschko: ”Au fost explozii în cartierul Holosiivski al capitalei”
FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

În capitala Ucrainei, explozii puternice au răsunta în plină noapte, după cum a relatat un jurnalist independent din capitala Ucrainei, însă administraţia militară a Kievului a raportat că apărarea antiaeriană a regiunii a funcţionat, scrie The Guardian.

Şi ziarul ucrainean Dzerkalo Tyzhnia relatează că o explozie la Kiev, precum şi altele s-au auzit în oraşul Sumî şi o dronă a fost observată deasupra regiunii de vest a oraşului Lviv.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pe contul său oficial Telegram că s-au auzit explozii în sud-vestul oraşului.

„Au fost explozii în cartierul Holosiivski al capitalei. Toate echipele de răspuns au fost trimise la faţa locului. Mai multe detalii urmează”, se arată în postare.

Lovituri masive au ţintit regiunile Harkov şi Odesa, din estul, sudul dar şi în vestul Ucrainei, au anunţat joi autorităţile locale, transmite AFP.

De luni de zile, Rusia bombardează instalaţii-cheie din Ucraina cu rachete şi drone, perturbând viaţa de zi cu zi a milioane de persoane, aprovizionarea lor cu apă, încălzire şi electricitate.

"Inamicul a efectuat peste 15 lovituri asupra oraşului şi a regiunii" Harkov, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe reţelele de socializare.

"Ocupanţii ţintesc din nou instalaţii esenţiale", a adăugat el.

"Potrivit primelor informaţii, o clădire rezidenţială privată din regiunea Harkov a fost lovită", a adăugat guvernatorul, anunţând detalii "clare" despre posibilele victime şi amploarea pagubelor.

La Harkov, principalul oraş al regiunii, primarul Igor Terehov a raportat că a fost vizată "infrastructura energetică" şi că există "probleme" cu electricitatea în anumite părţi ale oraşului.

În regiunea Odesa, în sudul ţării, guvernatorul Maksim Marcenko a raportat că "rachetele au lovit infrastructura energetică regională şi au avariat clădiri rezidenţiale", vorbind despre o "lovitură masivă de rachete".

"Din fericire, nu au fost victime", a declarat el, adăugând că au fost instituite "restricţii în aprovizionarea cu energie electrică".

În regiunea Kiev, apărarea aeriană funcţiona, potrivit administraţiei militare locale.

În vestul Ucrainei, guvernatorul regiunii Hmelniţki, Serghi Gamalii, i-a îndemnat pe locuitori să "rămână în adăposturi", deoarece "inamicul loveşte infrastructurile esenţiale ale ţării".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ucraina anunță că a cheltuit 4 miliarde de dolari pe armament, pe fondul întârzierii ajutorului aliaților. „Consecinţe negative pentru buget” FOTO
Ministrul de finanţe ucrainean, Serghei Marcenko, a anunțat că Ucraina a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de armament, în încercarea de a compensa deficitul de arme şi...
#atac rachete Rusia, #orase, #Ucraina, #noapte, #razboi Ucraina, #kiev , #Razboi Ucraina