Datele clienților unui mare producător auto au fost furate de hackeri. Compania anunță că refuză cererea de răscumpărare

Marti, 21 Martie 2023, ora 14:48
1896 citiri
Datele clienților unui mare producător auto au fost furate de hackeri. Compania anunță că refuză cererea de răscumpărare
Potrivit producătorului auto, hackerii nu au avut acces la conturile bancare ale clienților FOTO Pixabay

Producătorul de maşini de lux Ferrari a anunțat că a fost ţinta unui atac cibernetic care a vizat date confidenţiale ale unor clienţi în întreaga lume, relatează AFP.

Ferrari a ”primit recent o cerere de răscumpărare a anumitor coordonate ale clienţilor săi”, a anunţat luni seară, într-un comunicat, producătorul.

Hackerii ”au avut acces la anumite date referitoare la clienţii noştri, precum nume, adrese de e-mail şi numere de telefon, dar nu la date bancare”, a precizat marţi, 21 martie, un purtător de cuvânt al Ferrari.

”Din câte ştim noi, pentru moment nu s-a divulgat nimic pe internet. Urmărim situaţia foarte îndeaproape”, a adăugat el.

”Din principiu, Ferrari nu va accepta să plătească o răscumpărare, pentru că plata unor astfel de cereri va finanţa activităţi infracţionale şi le va permite actorilor ameninţării să-şi perpetueze atacurile”, subliniază constructorul.

Acest atac cibernetic ”nu are niciun impact asupra operaţiunilor întreprinderii noastre”, a mai dat asigurări Ferrari.

Imediat după primirea cererii de răscumpărare, ”am lansat o anchetă, în cooperare cu o societate de securitate cibernetică internaţională de prim-plan şi am informat autorităţile competente”, a transmis producătorul auto.

CEO-ul Benedetto Vigna le-a trimis clienţilor prestigioasei mărci o scisoare în care-i informează despre incident.

Anul trecut, producătorul a livrat 13.221 de bolizi în întreaga lume, în creştere cu 18,5% față de 2021.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#atac cibernetic, #ferrari, #producator auto, #date clienti furate, #hackeri, #rascumparare , #stiri auto