Avertisment din partea experților: De ce orele meselor de seară pot crește riscul de accident cerebral

Marti, 17 Mai 2022, ora 02:00
7450 citiri
Avertisment din partea experților: De ce orele meselor de seară pot crește riscul de accident cerebral
Pericol de atac cerebral pentru cei care au ore neregulate pentru masa de seară FOTO: Lep

Un studiu realizat de o echipă internațională de oameni de știință, care a fost publicat în revista Nutrients, a descoperit un lucru neașteptat în legătură cu timpul la care sunt luate mesele de seară, după ce a evaluat peste 70.000 de oameni. Astfel, medicii au constatat că orele neregulate ale cinei ar putea crește riscul de accident vascular cerebral.

Cercetarea a examinat legătura dintre ora mesei de seară și riscurile de mortalitate din cauza unui accident vascular cerebral, a bolilor coronariene și a celor cardiovasculare, potrivit Lancashire Post.

Studiul a evaluat 28.625 de bărbați și 43.213 de femei, cu vârsta cuprinsă între 40 și 79 de ani, fără boli cardiovasculare și cancer, la momentul inițial.

Participanții au fost împărțiți în trei grupuri: unul care servea cina devreme (înainte de ora 20), altul cu ore neregulate și ultimul cu cine târzii (după ora 20). Datele au fost colectate printr-un chestionar de evaluare a dietei și de comparare cu informațiile de mortalitate pentru fiecare persoană.

Cercetătorii au descoperit că cei care și-au luat masa de seară la ore neregulate au avut un risc crescut de mortalitate prin accident cerebral vascular, care apare atunci când un vas de sânge din interiorul craniului se sparge și sângerează în creier.

Cum să trăiești mai mult cu 10 ani: Descoperire importantă privind longevitatea oamenilor

Nu a fost găsită nicio asociere semnificativă între ora cinei și riscul de mortalitate din cauza altor tipuri de accidente vasculare cerebrale, cum ar fi cel ischemic și nicio dovadă care să sugereze o legătură între ora mesei și boala coronariană sau cea cardiovasculară.

”Am descoperit că adoptarea unui orar neregulat pentru cină în comparație cu cina înainte de ora 20 a fost asociată cu un risc crescut de mortalitate prin accident vascular cerebral”, au anunțat medicii din Japonia și Egipt, care au realizat studiul.

Câte ore de somn sunt ideale: Vești foarte proaste pentru cei care dorm prea mult sau prea puțin

Experții avertizează că principala cauză a accidentului cerebral vascular hemoragic este hipertensiunea arterială, care poate slăbi arterele din creier și le face să se rupă.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#atac cerebral cauze, #masa seara, #Cina, #atac vascular cerebral, #studiu medical, #cauze atac cerebral , #stiri sanatate