Cine este primul suspect al atacului de la metroul din New York: credea că după conflictul din Ucraina va urma un război rasial

Miercuri, 13 Aprilie 2022, ora 12:01
3393 citiri
Cine este primul suspect al atacului de la metroul din New York: credea că după conflictul din Ucraina va urma un război rasial
Cheia furgonetei lui Frank James a fost găsită la locul atacului FOTO NYPD

Un bărbat de culoare, cu probleme mintale, care l-a criticat pe primarul metropolei New York, Eric Adams, și care a făcut amenințări pe YouTube a fost identificat drept o persoană de interes în atacul de la metroul din Brooklyn, care a rănit cel puțin 23 de persoane marți dimineață, 12 aprilie.

Frank James, care a avertizat luna trecută că „intră în zona periculoasă” – a închiriat o dubă care are legături cu atacul asupra trenului N din Sunset Park și este căutat pentru declarații, a anunțat poliția.

"Domnule Primar, sunt o victimă a programului dumneavoastră de sănătate mintală”, a spus James într-un videoclip lung. „Acum am 63 de ani, plin de ură, plin de furie și plin de amărăciune”.

De asemenea, bărbatul l-a criticat pe primar pentru că nu a făcut mai multe pentru a rezolva problema persoanelor fără adăpost.

„Eric Adams, Eric Adams: Ce faci, frate? Ce se întâmplă cu această situație legată de persoanele fără adăpost”, a spus el referindu-se la metrou. „Fiecare vagon în care am mers era plin de oameni fără adăpost. A fost atât de rău încât nici nu puteam suporta. A trebuit să continui să mă mișc de la vagon la vagon.”

James a spus în videoclipuri că avea o boală mintală diagnosticată și a criticat serviciile de sănătate mintală din oraș.

„Ceea ce se întâmplă în acel loc este violență”, a spus el despre o unitate de la care a pretins că primește îngrijire. „Nu violență fizică”, a explicat el, „ci tipul de violență pe care un copil îl trăiește în școală... care l-ar face să ia o armă și să-i împuște pe nenorociți”.

Suspectul s-a plâns despre problemele rasiale și a susținut că invazia rusă a Ucrainei a fost dovada că oamenii de culoare au fost tratați cu dispreț în societate, potrivit New York Post.

„Acești nenorociți albi, asta fac ei”, a spus el. „În cele din urmă, la sfârșitul zilei, se omoară și comit genocid unul împotriva celuilalt. Ce crezi că vor face cu fundul tău negru?”

James a susținut că un război rasial va urma conflictului care se desfășoară acum în estul Europei. „Este doar o chestiune de timp până când acești nenorociți albi vor decide: „Hei, ascultă. Destul e destul. Acești negri trebuie să plece”, a spus el. „Și ce ai de gând să faci? Vei lupta. Si ghici ce? Vei muri. Pentru că, spre deosebire de președintele din Ucraina, nimeni nu te sprijină. Întreaga lume este împotriva ta. [...]"

Singurele opțiuni pe care le putea găsi James, a susținut el, era să comită mai multă violență sau să devină un criminal. „Și, așadar, mesajul pentru mine este: ar fi trebuit să-mi iau o armă și să încep să-i împușc pe nenorociți”, a spus el.

Cheia furgonetei lui James a fost găsită la locul crimei, la fel ca și un card de credit folosit pentru a închiria vehiculul din Philadelphia, au declarat polițiștii și surse ale forțelor de ordine. Polițiștii cred că James locuia în mașină, deoarece îmbrăcămintea și produsele sale de îngrijire personală erau înăuntru.

Nu este clar dacă James este bărbatul înarmat care a comis atacul, au precizat polițiștii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atac armat SUA, #New York, #brooklyn , #SUA