Atac armat soldat cu patru răniți la Washington. Printre victime este și o fetiță de 12 ani

Sambata, 23 Aprilie 2022, ora 07:52 1499 citiri
Poliţia din Washington a raportat alte două atacuri armate în alte cartiere FOTO Twitter

Cel puţin patru persoane au fost rănite într-un atac armat vineri, 22 aprilie, în capitala SUA, Washington, a anunţat poliţia, desfăşurată în număr mare la faţa locului şi în prezent în căutarea unui bărbat, notează AFP.

Patru persoane, printre care o fetiţă de 12 ani, au fost rănite de focuri de armă. Trei dintre acestea, transportate la spital, sunt în stare stabilă.

A patra victimă în vârstă de peste şaizeci de ani, identificată ulterior, a primit îngrijiri pe loc.

"Suntem în căutarea unei persoane de interes" pentru anchetă, un tânăr de 23 de ani pe nume Raymond Spencer, a declarat presei unul dintre adjuncţii şefului poliţiei din Washington, Stuart Emerman.

Căutat pentru legăturile sale cu postări pe reţelele sociale, el este îndemnat să se prezinte în faţa forţelor de ordine.

În cursul după-amiezii, după ce au primit apeluri în jurul orei locale 15.20, (19.20 GMT), un număr mare de membri ai forţelor de ordine, echipaţi cu puşti şi scuturi antiglonţ de mari dimensiuni, au înconjurat zona, izolând şcoli şi o universitate.

Faptele s-au petrecut într-un cartier din nord-vestul capitalei, cu locuitori mai degrabă înstăriţi şi de obicei liniştit. Mulţi locuitori au fost evacuaţi rapid din zona în care s-au auzit numeroase detonaţii, potrivit videoclipurilor distribuite pe reţelele de sociale.

Poliţia din Washington a raportat alte două atacuri armate în alte cartiere ale capitalei în aceeaşi după-amiază. 226 de omucideri au fost numărate în oraş în 2021, o cifră în creştere cu 14% faţă de 2020.

"Suntem hotărâţi să ajutăm locuitorii şi să oprim violenţele cu arme de foc", a declarat presei primarul democrat al capitalei americane, Muriel Bowser. "Accesul uşor la arme trebuie să se încheie", a adăugat ea, citată de AFP.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii