Atac terorist într-un mall din Copenhaga: imagini filmate în interiorul complexului, cu oameni fugind îngroziți. Cum arată atacatorul VIDEO

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 20:26 11496 citiri
Imagini de la atacul din mall-ul Field's din Danemarca FOTO: colaj capturi video Twitter

Poliția din Danemarca a declarat duminică, 3 iulie, că mai mulți oameni au fost împușcați într-un centru comercial din Copenhaga. O persoană a fost arestată.

UPDATE. Mai multe persoane au fost ucise duminică în atacul de la un centru comercial din Copenhaga, a anunțat poliția daneză. Persoana suspectă arestată este un bărbat danez de 22 de ani. Autoritățile nu exclud un „act terorist”, potrivit Reuters.

„Sunt mai mulți răniți și ceea ce știm acum este că sunt mai mulți morți”, a declarat inspectorul șef de poliție Soren Thomassen jurnaliștilor, adăugând că poliția a lansat o operațiune de căutare masivă în întreaga regiune locală Zeelandă.

Thomassen a refuzat să vorbească despre potențialele motive ale suspectului și dacă era cunoscut poliției.

Autoritățile sfătuiesc pe oricine se află în mall să rămână înăuntru și să aștepte asistență. Pe cei care erau în afara centrului comercial i-a îndemnat să rămână afară, conform Sky News.

Presa locală a publicat imagini care arată ofițeri de poliție puternic înarmați la fața locului, precum și oameni care fug din mall.

Conform autorităților, atacul a avut loc la centrul comercial Field's.

Poliția din Copenhaga spune că investigatorii sunt acum prezenți „în număr mare” la mall.

Cântărețul britanic Harry Styles urma să cânte mai târziu în seară, la 20:00 (18:00 GMT), la un loc de concert la mai puțin de un kilometru de mall, potrivit Reuters. Promotorul concertului Live Nation nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Pe Twitter a apărut și fotografia bărbatului arestat de polițiști, care ar fi tras asupra cumpărătorilor.

Amenințarea teroristă împotriva Danemarcei este în prezent evaluată a fi „serioasă”, cea mai mare amenințare venind din „islamismul militant”, potrivit ultimului raport al Serviciului danez de securitate și informații.

Amenințarea la adresa Danemarcei din partea extremiștilor de dreapta este considerată la un nivel „general”, ceea ce înseamnă că există capacitate și/sau intenție și, eventual, planificare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News