Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): pregătit pentru o nouă realitate

Advertorial
Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 13:00
9337 citiri
Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): pregătit pentru o nouă realitate
FOTO: asus.com/ro

ASUS reinventează conceptul de laptop prin noul Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), primul portabil dotat cu ecran tactil de 17.3 inch care se poate îndoi, rezultând un laptop de doar 12.4 inch când ecranul este închis, adică o amprentă mai redusă ca cea a unei foi de hârtie A4, crescând, astfel, mobilitatea, fără a compromite experiența de utilizare a unui laptop cu ecran mult mai mare.

ASUS este o companie adeseori identificată cu inovația, lucru care devine evident în cazul superbului laptop Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), un produs care poate fi caracterizat prin versatilitate, originalitate și ingeniozitate, mulțumită în principal ecranului pliabil cu diagonală de 17.3 inch, rezoluție 2560 x 1980 pixeli și raport de aspect înalt 4:3 care poate fi împăturit în două pentru a forma două ecrane identice cu aspect 3:2 și rezoluție 1920 x 1280 pixeli, însă perfect lipite, fără margini sau rame vizibile.

Un ecran fără egal

Avantajul principal al formatului pliabil este versatilitatea supremă, cu mai multe moduri noi de utilizare posibile, pe lângă cele ale tastaturii detașabile ASUS ErgoSense Bluetooth, un model care folosește taste de dimensiune completă cu cursă precisă de 1.4mm și care include suplimentar un touchpad extrem de sensibil.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este un laptop capabil să se ajusteze rapid într-un mod de lucru optim pentru orice situație, putând fi folosit ca un laptop cu tastatură virtuală sau fizică, desktop, tabletă, eReader, sau cu ecranul deschis la 180 de grade pentru vizualizări de filme sau pentru fluxuri de productivitate care necesită mai mult spațiu virtual. Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) te va invita să descoperi singur noi modalități de configurare. Rearanjarea aplicațiilor pe ecran pentru optimizarea spațiului disponibil în orice configurație se face foarte ușor cu ajutorul software-ului ScreenXpert.

ASUS nu folosește un simplu ecran pliabil, ci un excelent panou NanoEdge cu raport ecran-corp de 87%, datorită marginilor aproape invizibile. Panoul este unul foarte performant, cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode), motiv pentru care beneficiază de toate avantajele unui ecran ASUS OLED. Amintim printre caracteristici rezoluția 2.5K, culorile ultra-realiste HDR cu o acoperire completă a volumul de culoare DCI-P3 folosit la Hollywood, calibrarea individuală PANTONE, toate acestea contribuind la crearea unei experiențe cinematice compatibile cu standardul Dolby Vision. Un ultim aspect important este acela că ecranul îți protejează ochii și somnul prin emisii de lumină albastră reduse cu până la 70%.

Încă de la primul contact cu ecranul, vei fi surprins de toate cele 1.07 miliarde de culori ce pot fi afișate la un contrast superb de 1.000.000:1, la o luminozitate maximă de 500 niți și extrem de fluent, fără sacadări, datorită timpului de răspuns ultra-rapid de 0.2 milisecunde.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702): revoluția laptopurilor în plină desfășurare

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) nu reprezintă doar o nouă generație de laptopuri, ci se remarcă drept un produs elegant cu finisaje premium care nu face compromisuri. La primul contact vei fi întâmpinat de o nouă monogramă ASUS, subtil încastrată în sticla de nuanță albastru închis.

Șasiul este imposibil de compact, măsurând doar 0.87 cm grosime cu ecranul deschis complet și este confecționat din materiale rezistente, pe bază de aliaj de magneziu finisat în nuanța Tech Black, o parte din capac fiind acoperită de un suport de sprijin din piele artificială în culoare verde închis. Balamaua care permite închiderea și deschiderea ecranului OLED pliabil a fost supusă unor teste intense, fiind garantată pentru nu mai puțin de 30.000 de cicluri, suficiente pentru ca tu să te bucuri de acest laptop mulți ani de acum încolo.

Pare greu de imaginat că suprafața ecranului asociată unui laptop de 17 inch este disponibilă acum într-un model care cântărește doar 1.5 kg fără tastatură și 1.8 kg împreună cu tastatura ErgoSense. Când este închis, Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) poate fi confundat cu o agendă elegantă, având o amprentă mai mică decât a unei coli de hârtie A4 și poate fi ușor transportat în husa stilată inclusă în pachetul produsului.

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) reușește să fie și un laptop foarte performant, un model care include componente de ultimă oră precum procesoare Intel din generația a 12-a, configurația de top fiind dotată cu un model Core i7, asistat de un cip grafic Iris Xe, o serie de porturi Thunderbolt 4 capabile de transferuri de până la 40 Gbps, conexiune WiFi 6E și o baterie de 75 Wh care poate alimenta laptopul până la 9.5 ore, cu încărcare prin mufă USB-C.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Asus, #laptop asus, #Asus ZenBook, #asus zenbook 17 oled , #laptop