Dezvăluire înfricoșătoare a NASA: Asteroizi uriași pot lovi catastrofal Pământul pe neașteptate VIDEO

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 01:00
6205 citiri
Dezvăluire înfricoșătoare a NASA: Asteroizi uriași pot lovi catastrofal Pământul pe neașteptate VIDEO
Asteroizii pot lovi Pământul pe neașteptate FOTO: NASA

Oamenii de știință de la Agenția Spațială americană NASA au făcut un anunț care inspiră groază în rândul locuitorilor de pe planeta noastră: Pământul poate fi lovit pe neașteptate de către asteroizi uriași.

Concluzia îngrijorătoare vine în urma unui studiu care a constatat că există asteroizi care nu sunt detectați de către telescoape, așa cum s-a întâmplat în urmă cu aproape trei ani.

Atunci, observatoarele de pe Terra au ratat un asteroid denumit ”2019 OK”, care avea aproximtiv 100 de metri lățime, detectându-l cu doar 24 de ore înainte de a se afla în preajma Pământului, la doar 70.000 de kilometri distanță, potrivit The Sun.

Acest lucru înseamnă că asteroizi uriași periculoși pentru Pământ pot ocoli rețeaua de telescoape, care monitorizează cele mai importante astfel de corpuri din spațiu, ”strecurându-se” fără avertisment spre planeta noastră.

Algoritmul telescoapelor a fost creat pentru a alerta prezența asteroizilor din apropierea Pământului, semnalând obiectele în mișcare din spațiu, evitând alarmele false datorate unor supernove sau stele căzătoare.

Elon Musk avertizează omenirea: Sunt 100% șanse să aibă loc extincția în masă pe Pământ

Aceștia sunt programați să ia în considerare faptul că obiectele care se îndreaptă spre Pământ, par să se deplaseze spre vest pe cer, datorită rotației Pământului spre est, pe axa sa.

Dar când asteroizii se apropie de pe cerul estic, rotirea Terrei și orbita curbată din jurul Soarelui pot face, ca aceste obiecte să pară staționare.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Dezvăluirea înfricoșătoare, care a fost publicată în revista Icarus, a explicat că 50% dintre asteroizii care se îndreaptă spre Pământ dinspre est, se crede că experimentează perioade de mișcare lentă, care îi face greu de detectat de telescoape.

Dar, în ciuda avertizării alarmante, profesorul Richard Wainscoat, care a condus cercetarea, de la Universitatea din Hawaii, Statele Unite, a spus că oamenii ”nu ar trebui să-și piardă somnul” din cauza perspectivelor ca Pământul să fie lovit, pe neașteptate, de un asteroid uriaș.

Experții asigură că ar trebui făcută o actualizare a algoritmilor software-ului care monitorizează asteroizii din spațiu, în cadrul telescoapelor, pentru a nu mai rata ”întâlnirea” Pământului cu un asteroid. Un scenariu asemănător a fost derulat în recentul film de succes ”Don’t Look Up” de pe Netflix, cu Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#asteroizi pericol Pamant, #asteroizi impact Pamant, #asteroizi NASA, #NASA asteroizi pericol, #NASA asteroizi impact Pamant , #descoperire