Sistem ingenios de apărare al Pământului: Ar putea fi singura șansă de salvare în cazul unei catastrofe VIDEO

Joi, 03 Martie 2022, ora 04:41
4810 citiri
Sistem ingenios de apărare al Pământului: Ar putea fi singura șansă de salvare în cazul unei catastrofe VIDEO
Se lucrează la apărarea Pământului împotriva asteroizilor FOTO: Universe Today

Oamenii de știință încearcă să ajute la dezvoltarea unei apărări planetare care să ocrotească Pământul de impactul unor obiecte venite din univers. Astfel, profesorul Philip Lubin de la Universitatea California a conceput unui sistem ingenios de pulverizare a asteroizilor, care ar putea fi singura șansă de supraviețuire a Terrei, în cazul unei catastrofe.

Din istorie știm că un asteroid colosal (cu diametrul de circa 10 kilometri) a produs în urmă cu 66 de milioane de ani dispariția dinozaurilor de pe Pământ, după un impact devastator produs în peninsula Yucatan, din Mexic. Acum, îngrijorarea în rândul cercetătorilor a rămas în privința unui asemenea eveniment, iar ei sunt preocupați să creeze o metodă eficientă de apărare a planetei noastre, potrivit Science Alert.

Philip Lubin, profesor la Universitatea California din Santa Barbara, Statele Unite, a prezentat ideea denumită PI-Terminal Defense for Humanity (Terminalul PI de apărare pentru umanitate), iar PI însemnând ”pulverizează-l”.

Conceptul este un sistem capabil să lovească un asteroid, chiar și unul de mari proporții cu ajutorul unui penetrator care dispune și de exploziv. Proiectul propune un sistem care cuprinde un element de lovire al unui asteroid, care nu este doar cinetic, ci și exploziv.

Dispozitivul de impact ar fi prevăzut cu niște tije penetrante pentru a străpunge asteroidul. Explozivii ar umple tijele, iar explozia rezultată ar pulveriza colosul în bucăți mai mici, de 15 metri sau mai reduse în diametru, care chiar dacă ar cădea pe sol, nu ar mai fi atât de periculoase.

Descoperire cu totul neobișnuită a astronomilor: Planeta cu doi Sori, ca în Războiul Stelelor VIDEO

Astfel, chiar un asteroid masiv precum Apophis, care are aproximativ 370 de metri în diametru și care va trece pe lângă Pământ în 2029, ar putea fi distrus, înainte de a lovi planeta noastră.

”Marele avantaj al acestei abordări este că ea permite apărarea terminală, în cazul unor timpi scurți de avertizare și atenuarea distanței țintă, acolo unde deviația nu este fezabilă. Chiar și interceptările cât mai aproape de Lună, cu timpi de interceptare de câteva ore înainte de impact”, a spus Lubin.

Descoperire impresionantă făcută de NASA. Un crater uriaș observat în China VIDEO

Să menționăm faptul că în ultimii 113 ani, Pământul a fost lovit de doi asteroizi mari, care ar fi putut amenința viața a milioane de oameni, dacă ar fi lovit un oraș mare de pe glob. Primul a fost la Tunguska, în 1908, cu un diametru de aproximativ 50 de metri, iar al doilea la Chelyabinsk de 20 de metri, ambele locuri situate în Rusia.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#asteroizi impact Pamant, #sistem aparare, #asteroizi Pamant, #asteroizi sistem solar, #asteroid impact pamant , #inventii