Un asteroid gigantic, „distrugător de planete”, a fost descoperit de astronomi. Pericolul pentru Pământ

Marti, 01 Noiembrie 2022, ora 10:45
3548 citiri
Un asteroid gigantic, „distrugător de planete”, a fost descoperit de astronomi. Pericolul pentru Pământ
Deocamdată asteroidul se află la mare distanță de Pământ, dau asigurări cercetătorii FOTO Captură video / The Independent

Astronomii au reperat în strălucirea Soarelui un asteroid care marchează cel mai mare obiect descoperit în ultimii opt ani, considerat „potențial periculos” pentru planeta noastră, scrie The Independent.

Conform unui studiu recent publicat în The Astronomical Journal, trei noi asteroizi apropiați de Pământ au fost descoperiți. Aceștia se ascund în interiorul sistemului solar, în regiunea din interiorul orbitelor Pământului și a lui Venus.

Dintre cele trei roci spațiale, unul dintre ei are o lățime de 1,5 km, pe care cercetătorii l-au numit 2022 AP7. Conform specialiștilor, orbita asteroidului s-ar putea intersecta cu planeta noastră, teorie susținută atât de NOILab al Fundației Naționale de Știință din SUA.

Ceilalți doi asteroizi ar avea orbite care rămân în interiorul orbitei Pământului, însă se află departe de planeta noastră.

"Sondajul nostru crepuscular cercetează zona din interiorul orbitelor Pământului și Venus în căutarea asteroizilor", a declarat într-un comunicat Scott S Sheppard, autorul principal al studiului, de la Laboratorul Pământului și al Planetelor din cadrul Carnegie Institution for Science.

Conform astronomilor, găsirea asteroizilor în interiorul sistemului solar este o sarcină dificilă din cauza strălucirii Soarelui. Pentru a face aceste observații, ei au trebuit să profite de condițiile scurte și favorabile din timpul crepusculului - o mică fereastră de 10 minute în fiecare noapte.

O altă provocare pentru cercetători este stratul gros al atmosferei terestre care poate estompa și distorsiona imaginile pe care aceștia le observă.

"Doar aproximativ 25 de asteroizi cu orbite complet în interiorul orbitei Pământului au fost descoperiți până în prezent, din cauza dificultății de observare în apropierea strălucirii Soarelui", a declarat Sheppard.

În ce privește 2022 AP7, oamenii de știință încă mai au de cercetat asteroidul cu potențial periculos pentru Pământ, inclusiv detalii despre traiectoria orbitei sale, sau compoziție. Cu toate astea, Sheppard subliniază că deocamdată asteroidul „va sta la mare distanță de Pământ”.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#asteroid, #Cercetatori, #spatiul cosmic , #stiinta tehnica