Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Descoperirea ce înfierbântă mințile oamenilor: NASA vânează o comoară spațială mai valoroasă decât economia globală VIDEO

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 01:18
14766 citiri
Descoperirea ce înfierbântă mințile oamenilor: NASA vânează o comoară spațială mai valoroasă decât economia globală VIDEO
Asteroidul Psyche 16 este mai valoros decât economia mondială FOTO: Forbes

O descoperire astronomică a înfierbântat mințile oamenilor, un asteroid din cosmos precum o comoară de aur, care valorează mai mult decât economia globală. NASA se pregătește să vâneze corpul spațial denumit Psyche 16, într-o misiune care se va lansa în 2023.

Nava spațială Psyche a NASA, care a fost construită pentru a studia asteroidul metalic masiv situat între Marte și Jupiter ce conține aur, fier și nichel în valoare de 10.000 de cvadrilioane de dolari (1 cvadrilion = 1 × 1015), era programată să plece în august 2022, dar anumite probleme tehnice au dus la reprogramarea misiunii, potrivit NDTV.

Asteroidul Psyche 16 are o lățime de 220 de kilometri și el va fi studiat de către Agenția spațială americană NASA, care va trimite o navă spațială în apropierea orbitei sale, nu mai devreme de 10 octombrie 2023.

Experții au făcut o descoperire neobișnuită: O altă modalitate de a măsura timpul, fără ceasuri

Misiunea Psyche face parte din programul de descoperire al NASA al misiunilor spațiale robotice cu costuri reduse. Cei mai mulți asteroizi sunt stâncoși sau înghețați, dar din moment ce se crede că 16 Psyche are un nucleu metalic al unei planete moarte, se speră că misiunea va oferi informații despre înțelegerea noastră a nucleului planetei Pământului.

Problemele legate de software au întors cronologia misiunii cu trei ani. În consecință, nava spațială Psyche a NASA va ajunge la asteroid, care se află în centura principală de asteroizi a sistemului solar, între Marte și Jupiter, în august 2029, în loc de planul inițial planificat pentru ianuarie 2026.

Cel mai mare avion din lume testat de americani: Depășește lungimea unui teren de fotbal VIDEO

Nava spațială Psyche va folosi apoi cele trei instrumente științifice ale sale pentru a face măsurători ale asteroidului: un magnetometru pentru a măsura câmpul magnetic al asteroidului, un aparat de imagine multispectral pentru a capta imagini ale suprafeței și datelor sale, despre ce este compus și caracteristicile sale geologice și spectrometre care analizează neutronii și razele gamma care vin de la suprafață pentru a dezvălui din ce este făcut asteroidul.

„Sunt extrem de mândru de echipa Psyche. În timpul acestei analize, ei au demonstrat progrese semnificative deja făcute în direcția viitoarei date de lansare. Sunt încrezător în planul care va merge mai departe și încântat de știința unică și importantă pe care această misiune va reveni”, a spus directorul Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#asteroid NASA, #asteroid, #NASA, #misiune NASA, #misiune NASA asteroid, #agentia spatiala NASA, #economia mondiala, #comoara aur , #descoperire