Ce s-ar întâmpla dacă un asteroid ar lovi Pământul astăzi: Care vor fi puținii oameni care vor supraviețui VIDEO

Marti, 01 Februarie 2022, ora 02:46
7039 citiri
Ce s-ar întâmpla dacă un asteroid ar lovi Pământul astăzi: Care vor fi puținii oameni care vor supraviețui VIDEO
Un asteroid ar putea lovi Pământul FOTO: News

După ce multă lume, care a văzut filmul ”Don’t Look Up”, a fost îngrijorată de amenințarea unui posibil impact cu Pământul al unui asteroid, oamenii de știință au explicat care este pericolul. Experții susțin că dacă un asemenea corp spațial ar lovi Terra, atunci omenirea ar fi confruntată cu o extincție în masă, incendii masive, radiații de căldură și valuri tsunami uriașe.

Chiar dacă cercetătorii nu se așteaptă ca un asteroid să se prăbușească în curând pe Pământ, totuși agențiile spațiale, precum NASA, urmăresc aceste roci cosmice pentru a preveni orice catastrofă, în limitele posibile, potrivit News.

În funcție de dimensiunile asteroizilor, impactul ar putea fi un eveniment care ar însemna o extincție în masă, iar cercetătorii au făcut simulări pentru a observa cât de grave ar fi consecințele asupra lumii.

Ce s-ar întâmpla dacă un asteroid ar lovi Pământul astăzi? Nu toți asteroizii din spațiu pot provoca sfârșitul umanității. Roca spațială ar trebui să fie destul de mare pentru a ucide toți oamenii de pe Terra.

Oamenii de știință susțin că asteroidul care a dus la dispariția dinozaurilor, în urmă cu 66 de milioane de ani, ar fi avut aproximativ 12 kilometri lățime.

Misterul venit din spațiu: De undeva sunt trimise semnale spre Pământ, la fiecare 18 minute VIDEO

Dacă un astfel de asteroid ar lovi Pământul acum, lucrurile s-ar schimba instantaneu din cauza forței impactului și al efectului său asupra mediului. Experții consideră că lumea ar vedea incendii masive, unde de șoc, radiații de căldură, un crater gigantic, ploi acide și valuri tsunami uriașe.

”Toată cenușa de la incendii și toate resturile cu granulație fină de la impact vor rămâne în atmosferă mult timp și vom avea ceea ce se numește o iarnă de impact, aproximativ doi ani. Va fi blocată lumina Soarelui și toată cenușa care va cădea în oceane va face straturile superioare acide”, a spus Britt Scharringhausen, profesor de fizică și astronomie de la Beloit College, Statele Unite.

Descoperire neașteptată în Antarctica: 300.000 de obiecte extraterestre găsite sub gheață VIDEO

Expertul crede că nu toată viața de pe Pământ ar muri, în cazul unui impact al unui asteroid. ”Nu totul va muri. Dacă ne gândim la oameni, modalitatea de a supraviețui ar fi să ajungem să trăim în subteran, în buncăre. Pentru asta este nevoie de provizii, care să asigure trecerea acelei perioade de iarnă, în care nu se va mai găsi hrană comestibilă”, a spus Scharringhausen.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#asteroid impact pamant, #pericol asteroizi impact Pamant, #amenintare asteroizi Pamant, #asteroizi pericol Pamant , #fenomen