3 lucruri pe care merită să le știi atunci când vrei să închei o asigurare de viața

Advertorial
Joi, 20 Aprilie 2023, ora 17:36
5532 citiri
3 lucruri pe care merită să le știi atunci când vrei să închei o asigurare de viața
FOTO: shutterstock.com

Un viitor protejat din punct de vedere financiar îți dă ocazia să te bucuri mai mult de prezent, de obiectivele tale și de timpul petrecut alături de cei dragi. De aceea, este bine să profiți de soluțiile de protecție, precum asigurările de viață. Dacă te gândești să apelezi la astfel de instrumente financiare, iată 3 lucruri de care merită să ții cont.

Există mai multe tipuri de asigurări și le poți alege în funcție de nevoile tale

Atunci când alegi o asigurare de viață, un aspect important este stabilirea beneficiilor ei în funcție de nevoile pe care le ai acum, dar și în viitor. Pentru a-ți simplifica alegerea, primul pas pe care îl poți face este să te informezi cu privire la opțiunile existente pe piață. În prezent, există mai multe polițe de asigurări, împărțite pe categorii și nevoi, fiecare dintre ele acoperind diverse riscuri. Tipurile de asigurări de viață pe care le ai la dispoziție sunt cele de mai jos și pot să difere în funcție de portofoliul și produsele asiguratorului.

  • Asigurare de sanatate pentru boli grave – acoperă cheltuielile financiare în cazul diagnosticării cu o afecțiune gravă (de exemplu: infarct miocardic acut, cancer, accident cerebral vascular, paralizie). La confirmarea diagnosticului cu una sau mai multe afecțiuni prezente pe această listă, compania de asigurări îți oferă sprijin financiar și servicii pentru a beneficia de tratament specializat chiar și în afara țării.
  • Asigurarea pentru accident – evenimentele neplăcute fac parte din viața fiecăruia dintre noi și, de obicei, se întâmplă atunci când ne așteptăm mai puțin. De aceea, este bine să avem la îndemână soluții de protecție financiară în acest sens. Un exemplu potrivit în acest context este asigurarea pentru accident, indiferent că vorbim despre evenimente rutiere sau casnice. În funcție de polița pe care o plătești lunar, compania asiguratoare îți acordă o sumă de bani, în cazul în care se produce evenimentul pentru care ești asigurat.
  • Asigurarea de sănătate – fie că vorbim despre intervenții chirurgicale, zile de spitalizare sau cheltuieli medicale neprevăzute, acestea pot fi acoperite de compania de asigurări după ce ești diagnosticat.
  • Asigurarea de viață cu componentă de investiție – dacă îți dorești protecție financiară și, în același timp, să beneficiezi de un program de investiții, atunci poți să alegi o asigurare de viață care le împacă pe amândouă. Consultanții te vor ajuta să alegi fondul de investiții care se potrivește apetitului tău la risc.
  • Asigurarea pentru copii – părinții ar putea opta pentru un plan de protecție personalizat pentru copii, cu beneficii precum: vizita unui pediatru acasă, la nevoie, transport medical de urgență, livrarea medicamentelor la domiciliu, un call center dedicat unde poți să soliciți informații, dar și teste practice psihologice care îl pot ajuta pe copilul tău să se descopere. O astfel de asigurare are uneori și componentă de investiție, care ar putea deveni un start important în viața de adult a copilului.

Costul unei asigurări de viață este în linie cu beneficiile și sumele asigurate

Fiecare dintre noi este unic și are propriile nevoi, de aceea și asigurările de viață pot fi personalizate în funcție de obiectivele fiecăruia.

În general, costul unei asigurări depinde de beneficiile și acoperirile pe care ți-l dorești. Dacă îți dorești acoperiri pentru cât mai multe riscuri, și prima de asigurare se va modifica în funcție de acest aspect.

Chiar dacă la început optezi pentru anumite acoperiri, pe parcurs poți să optezi și pentru alte beneficii, în funcție de nevoile familiei tale.

Un consultant financiar te va ajuta în proces

Dacă te gândești să închei o asigurare de viață, este nevoie să te întâlnești cu un consultant financiar care să îți răspundă la toate întrebările pe care le ai. Consultantul poate să îți recomande tipul de asigurare potrivit pentru tine și pentru prioritățile tale. Agenții de asigurări sunt acreditați de ISF (Institutul de Studii Financiare), au cunoștințe financiare aprofundate și te pot ajuta să iei cea mai bună decizie pentru tine.

Indiferent de tipul de asigurare pe care îl alegi, nu uita să decizi în funcție de nevoile tale și ale familiei, cât și în funcție de bugetul tău.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#asigurare, #asigurare de viata, #polita asigurare , #asigurari