Admitere la ASE 2022, sesiunea din toamnă! Mai sunt trei zile de înscrieri la programele universitare de licență

Advertorial
Luni, 05 Septembrie 2022, ora 14:34
6582 citiri
Admitere la ASE 2022, sesiunea din toamnă! Mai sunt trei zile de înscrieri la programele universitare de licență
FOTO: ase.ro

ASE anunță că mai sunt trei zile de înscrieri pentru sesiunea de toamnă a concursului de admitere la programele universitare de licență pentru anul universitar 2022-2023. Locurile scoase la concurs pentru învățământul cu frecvență se regăsesc aici, iar pentru învățământul la distanță și cu frecvență redusă – aici.

Pe pagina Admitere 2022 se găsesc informații complete despre Admitere, dar și despre disciplinele care se vor studia pe parcursul anilor de facultate și oportunitățile de angajare, conform Clasificării Ocupațiilor din România.

Înscrierile au început pe 5 septembrie și se încheie pe 8 septembrie, așa cum anunță și pagina web instituțională www.ase.ro, și se desfășoară prin încărcarea documentelor de concurs și plata taxei de înscriere pe platforma admitere.ase.ro.

Cum devii student la ASE?

Concursul de admitere septembrie 2022 constă în:

  • eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)
  • testul de competență lingvistică, susținut online de către candidații care optează pentru programe cu predare în limbă străină și pentru programul Limbi moderne aplicate și nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);
  • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență, este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor (excepții, candidați scutiţi de plata taxei de înscriere). Taxa de înscriere se plătește preferabil online, prin intermediul aplicației ASE, în cadrul procesului de înscriere (detalii).

Ce perspective au absolvenții ASE pe piața muncii?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu, care își continuă trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education University Impact Rankings 2022, ocupând locul 301-400 la nivel mondial și locul I în România.

ASE este cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2022.

Angajatorii apreciază foarte bine studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. O confirmă influentul QS World University Rankings, unde ASE este universitatea cu o foarte bună inserție a absolvenților pe piața muncii. 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

Studenții ASE beneficiază de peste 3400 de burse de performanță, de studiu şi sociale, cu valori atractive, peste 550 de burse Erasmus, peste 3000 de locuri de practică și internshipuri la firme de top. Pentru studenții din țară ASE pune la dispoziție 3500 de locuri în căminele proprii.

Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2022, Facebook, Instagram.

„Dragi candidați la programele noastre universitare de licență, vă invit, cu drag, să vă alăturați comunității de peste 23 000 de studenți ai Academiei de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est. Eu însumi sunt mândru să fiu absolvent al acestei universități. Tradiția și dinamica, strânsa legătură cu mediul de afaceri, oportunitățile de învățare, numeroasele burse de studii, mobilitățile internaționale, condițiile noastre bune de cazare sunt câteva dintre argumentele pentru care Universitatea din Piața Romană poate constitui o opțiune inspirată, sigură și de perspectivă pentru voi! Statutul de absolvent al ASE asigură o foarte bună inserție pe piața muncii, o viață profesională de succes și o carieră frumoasă, pe care v-o doresc din plin! Succes, dragi candidați!” - prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#ASE, #admitere ASE, #ASE Bucuresti, #Universitate , #universitati