Documente secrete declasificate privind asasinarea lui John F Kennedy: CIA dezvăluie dovezi despre OZN-uri

Marti, 25 Iulie 2023, ora 23:06
7066 citiri
Documente secrete declasificate privind asasinarea lui John F Kennedy: CIA dezvăluie dovezi despre OZN-uri
Casa Albă a desecretizat mai multe documente legate de asasinarea lui John F. Kennedy FOTO: BBC

Casa Albă a desecretizat încă un set de documente legate de asasinarea președintelui american John F. Kennedy din anul 1963. Mișcarea face parte din legislația din 1992 numită John F. Kennedy Assassination Records Collection Act, în care oficialii urmau să publice toate înregistrările. Printre actele dezvăluite, apar și informații privind modul în care oficialii CIA au văzut două OZN-uri în Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece.

Fișierele detaliază amănunte despre trei persoane care au observat OZN-uri în Uniunea Sovietică în 1955. Îngropat într-un depozit de peste 1.103 de documente declasificate, documentul este un extras dintr-un informare din anul 1955 pe care Forțele Aeriene americane l-au obținut de la „trei observatori americani de încredere”, care au văzut ”farfuriile zburătoare” deasupra Uniunii Sovietice, potrivit Daily Mail.

Un oficial al Agenției Centrale de Informații (CIA), un senator și un personal militar au raportat că „două avioane neconvenționale circulare și mobile care seamănă cu discuri zburătoare sau farfurii zburătoare au fost văzute decolând aproape vertical”.

Cum vor SUA să spargă puterea lui Putin: Planul B care vizează o fisură de la Moscova

Documentul descrie aeronava care se rotește și emană ”scântei sau flăcări” înainte de a trece peste tren. Detaliile despre „farfuriile zburătoare” din 1955 vin în aceeași săptămână în care martorii „dinamită” vor vorbi miercuri la Congres pentru a depune mărturie despre cunoștințele lor de primă mână despre OZN-uri.

Dosarele se referă la asasinarea președintelui din 1963, iar un lot de 1.103 a fost eliberat pe 27 iunie 2023, ducând numărul total de documente desecretizate la 90 la sută. Mișcarea face parte din legislația din 1992 numită John F. Kennedy Assassination Records Collection Act, în care oficialii urmau să publice toate înregistrările până în octombrie 2017.

Cu toate acestea, președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump au făcut amânări, conform îndrumărilor FBI și CIA. Administrația Națională a Arhivelor și Arhivelor a lansat peste 2.600 de documente din aprilie, dar rapoartele despre farfuriile zburătoare au ajuns la public luna trecută.

Totul a fost ascuns de CIA

Documentul recent redactat include și un nume reținut anterior din toate celelalte documente - Rueben Efron. Efron ar fi monitorizat corespondența lui Lee Harvey Oswald, asasinul lui John F. Kenneedy, conform anchetei oficiale, cu luni înainte ca președintele să fie împușcat.

Efron, senatorul Richard Russel (D-GA) și locotenent colonelul E. U. Hathaway au călătorit între Atjaty și Adzhijabu în Uniunea Sovietică pe 5 octombrie 1955. Russell a sprijinit o mare acumulare militară a SUA de-a lungul Războiului Rece, dar nu se știe de ce cei trei bărbați se aflau atunci în URSS.

Documentul oficial afirmă că „observarea raportată a aeronavelor neobișnuite în URSS” a fost făcută de „trei observatori americani de încredere”. „Ambele avioane cu discuri zburătoare au urcat relativ lent până la aproximativ 6.000 de picioare, apoi viteza a crescut brusc în zbor orizontal, atât pe direcția nordică”, se arată în raport.

Un academician occidental atenționează: Greșeala mortală comisă de Joe Biden față de mutarea lui Putin

Cei trei oficiali americani au raportat că au văzut două reflectoare „îndreptate aproape vertical” la aproximativ una până la două mile la sud de linia feroviară. „După observare, trenurile sovietice au devenit interesate de eveniment și au coborât draperiile și au refuzat permisiunea călătorilor de a privi pe ferestre”, se arată în document.

„Observatorii americani cred cu fermitate că aceste avioane neconvenționale sunt aeronave zburătoare sau cu disc”. După ce au ajuns la Praga, cei trei bărbați s-au dus la ambasada SUA și s-au întâlnit cu locotenent-colonelul Thomas S. Ryan, care a servit ca atașat aerian al SUA la ambasadă.

Russell a spus: „Am discutat această chestiune cu agențiile afectate și ei sunt de părere că nu este înțelept să facem publică această chestiune în acest moment”. Ulterior, Russell avea să facă parte din Comisia Warren însărcinată cu investigarea asasinatului lui John F. Kennedy.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#asasinarea john kennedy, #John F Kennedy, #John F Kennedy asasinare, #OZN America, #documente secrete, #cia sua servicii secrete , #Statele Unite