Avertismentul lui Joe Biden după asaltul din 2021 asupra Capitoliului: ”Aceleași forțe acţionează și în prezent” VIDEO

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 23:09 2489 citiri
Președintele SUA, Joe Biden FOTO Twitter

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri, 10 iunie, că ancheta asupra atacului Capitoliului este crucială pentru a proteja democrația.

”Forţele care au dus la asaltul Capitoliului (la 6 ianuarie 2021) acţionează și în prezent”, a denunțat liderul de la Casa Albă.

”Este important ca americanii să înţeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat.

Trebuie să recunosc, nu credeam că va fi o provocare atât de directă”, a recunoscut el, spunând că ”bătălia pentru sufletul Americii a fost departe de a fi câştigată”.

”Putem să ne aliem, democraţi şi republicani, pentru a interzice oricui să pună cuţitul la gâtul democraţiei noastre”, a adăugat Biden, la Los Angeles, în marja Summitului Americilor, la o zi după prezentarea primelor concluzii ale anchetei parlamentare.

Comisia ”6 ianuarie” a prezentat joi luarea cu asalt a sediului Congresului american de către susţinători ai lui Donald Trump drept ”rezultatul unei tentative de lovitură de stat”.

”Preşedintele Trump a convocat mulţimea, a adunat mulţimea şi a aprins fitilul pentru acest atac”, a spus Liz Cheney, una dintre reprezentantele republicane care a acceptat să se alăture acestei Comisii.

În replică, fostul preşedinte american a transmis că luarea cu asalt a Capitoliului a fost ”una dintre cele mai mari manifestaţii din istorie pentru a-i reda Americii măreţia”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News