Surpriză mare la Londra: Arsenal, eliminată din Europa League la lovituri de departajare

Vineri, 17 Martie 2023, ora 06:00
2392 citiri
Surpriză mare la Londra: Arsenal, eliminată din Europa League la lovituri de departajare
Arsenal Londra

Echipa portugheză Sporting Lisabona a eliminat din Liga Europa, joi seara, în deplasare, gruparea engleză Arsenal Londra, după loviturile de departajare. Lusitanii s-au calificat în sferturile de finală.

Sporting Lisabona a furnizat surpriza optimilor din Liga Europa, eliminând după lovituri de departajare pe liderul din Premier League, Arsenal Londra. După 1-1 în timpul regulamentar şi două reprize de prelungiri fără gol, calificarea s-a decis la 11 metri, unde, după ce primele şapte lovituri au fost transformate, Gabriel Martinelli (Arsenal) a ratat, iar Nuno Santos a înscris apoi golul care a trimis pe Sporting în finală.

La San Sebastian, într-un meci arbitrat de o brigadă românească avându-l pe Istvan Kovacs la centru, Real Sociedad şi AS Roma au încheiat la egalitate, dar învingătoare în prima manşă cu 2-0, echipa italiană a mers mai departe, în sferturi.

Ferencvaros nu a rezistat în faţa germanilor de la Bayer Leverkusen, care au învins la Budapesta cu acelaşi scor din prima manşă, 2-0.

După egalul de la Berlin, 3-3, belgienii de la Union St Gilloise s-au impus cu 3-0 pe teren propriu, calificându-se şi ei în sferturi.

Echipele calificate în sferturile Ligii Europa sunt următoarele: Sporting Lisabona, AS Roma, Bayer Leverkusen, Union St Gilloise, Feyenoord, Manchester United, Juventus Torino şi FC Sevilla.

Rezultate înregistrate joi în meciurile manşei secunde din optimile Ligii Europa:

Real Sociedad – AS Roma 0-0;

Arsenal Londra – Sporting Lisabona 1-1 (Xhaka 19 / Pedro Goncalves 62) 3-5 la lovituri de la 11 m.

Ferencvaros Budapesta – Bayer Leverkusen 0-2 (Diaby 3, Adli 81);

Union Saint-Gilloise – Union Berlin 3-0 (Teuma 18, Amani 63).

Feyenoord Rotterdam - Şahtior Doneţk 7-1 (Gimenez 9, Kökçü 24, 38 penalti, Idrissi 49, 60, Jahanbakhsh 64, Danilo Pereira 67 / Kelsy 87);

Betis Sevilla – Manchester United 0-1 (Rashford 56);

Freiburg – Juventus 0-2 (Vlahovic 45 penalti, Chiesa 90+5);

Fenerbahce – FC Sevilla 1-0 (E. Valencia 41 penalti).

Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile şi semifinalele Ligii Europa va avea loc în ziua de 17 martie, iar faza sferturilor a fost programată pentru luna aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Europa League: Leverkusen continuă seria fantastică. Cum s-a încheiat duelul italian dintre AS Roma și AC Milan
Europa League: Leverkusen continuă seria fantastică. Cum s-a încheiat duelul italian dintre AS Roma și AC Milan
Echipa italiană AS Roma a dispus joi seara, pe teren propriu, scor 2-1, de formaţia AC Milan, în manşa secundă a sferturilor de finală din Liga Europa, calificându-se în semifinale....
Ce decizie a luat AS Roma în legătură cu antrenorul interimar Daniele De Rossi
Ce decizie a luat AS Roma în legătură cu antrenorul interimar Daniele De Rossi
Gruparea AS Roma l-a confirmat pe Daniele De Rossi în funcţia de antrenor şi după actualul sezon. "După ce ne-am întâlnit miercuri după-amiază cu Daniele De Rossi, suntem încântaţi...
#arsenal, #sporting lisabona, #Europa League, #AS Roma, #Real Sociedad , #stiri Europa League