Marton, UDMR: Am putea trata USL ca pe un partid nationalist

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 21:59 3077 citiri
Foto: Adevarul

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat, miercuri, ca UDMR va trata USL ca pe un partid nationalist, daca aceasta anuleaza Hotararea de Guvern privin infiintarea unei facultati in limba maghiara la UMF Targu Mures.

"De la infiintarea UDMR, am militat pentru respectarea drepturilor minoritatilor nationale - nu am avut relatii bune cu acele partide care luau drepturile minoritatilor nationale.

Vom avea aceleasi relatii pe care le-am avut cu orice partid nationalist care ia decizii sau promite decizii in privinta minoritatilor nationale", a spus Marton Arpad, la B1 TV.

Intrebat de moderatoare daca UDMR va recurge la un boicot fata de USL, Maron a raspuns: "Nu avem acest prost obicei", precizand ca UDMR se va comporta exact cum se comporta un partid din Opozitie.

El a mai spus si ca "a desfiinta o institutie in limba unei minoritati e un pas destul de important, foarte rar facut in ultima vreme in Uniunea Europeana".

Infiintarea liniei in limba maghiara la UMF Targu Mures a fost unul dintre subiectele motiunii de cenzura care a doborat guvernul Mihai Razvan Ungureanu. USL a promis ca va anula aceasta hotarare de guvern.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News