Reacția românilor după ce două mașini ARO sunt distruse într-un serial american: „V-ați gândit să le faceți un pumn de dolari” VIDEO

Autor: N.G.
Duminica, 13 Februarie 2022, ora 21:50
47711 citiri
Reacția românilor după ce două mașini ARO sunt distruse într-un serial american: „V-ați gândit să le faceți un pumn de dolari” VIDEO
Mașina ARO, în timpul scenei explozive din film FOTO Facebook/ Aro USA

Trei autoturisme ARO 244, dintre care unul importat recent din România, au fost folosite în noul sezon al serialului The Endgame ce va fi distribuit începând cu data de 21 februarie 2022 pe canalul TV NBC din SUA.

Două dintre mașinile de colecție au fost distruse în timpul unor explozii care au loc în film. Povestea celor trei mașini celebre în România a fost prezentată pe pagina de Facebook ”Aro USA” și a provocat critici virulente din partea unor iubitori ai acestor tipuri de autoturisme.

„Trei ARO au fost folosite pentru o scenă explozivă în viitorul show „The Endgame”. ARO 244 albastru restaurat, importat din România, a fost mașina principală, celelalte două au fost ARO Hunters care au fost în SUA. Toate cele trei trebuiau să arate la fel, să pară că există o singură mașină”, susțin cei de la Aro USA. Pentru ca toate cele trei mașini să fie exact la fel a fost nevoie de importul unor piese din România.

FOTO Facebook/ Aro USA

”După ce că se numărau pe degete cele din state... v-ați gândit sa le faceți un pumn de dolari. Patrioți până la capăt, vorba aia, "românul tot român". Mașinile astea au devenit mult prea rare ca să fie folosite drept recuzită și distruse pe platourile de filmare, indiferent despre ce film vorbim. Dezamăgitor”, a scris un comentator, care a criticat distrugerea celor două autoturisme.

”Partea bună este că mai mulți oameni din întreaga lume vor afla despre ARO, dar cu un cost mare”, a scris un alt utilizator. ”Este o mare pierdere, mai rar decât Blazer K5 sau alte mașini off-road americane/ruse produse în masă”, a comentat un alt român.

Imaginile cu autoturismul ARO sunt la minutul 2:10

Administratorul paginii a replicat și a transmis următorul mesaj mesaj:

”Vă înțeleg supărarea, la prima aparență sunt 2 ARO care puteau fi salvate. Dar… aparențele înșeală. Un ARO era doar o caroserie. Nu avea motor, transmisie, iar multe piese au fost luate de pe el pentru a fi folosite pe un alt ARO pe care vrem să îl restaurăm. Chiar și o bucată din șasiu a trebuit tăiată pentru suporții de motor. Acest ARO a stat afară din anii 90, caroseria avea multă rugină, nu vă luați după 2 poze de departe. Nu se putea face nimic cu el, ar fi ajuns în junkyard sau păstrat pentru câteva piese bune care au mai rămas.

FOTO Facebook/ Aro USA

Celălalt ARO ar fi avut nevoie de o investiție de zeci de mii de dolari ca să fie ce trebuie. Mulți dintre voi nu ați restaurat o mașină ca să știți ce înseamnă asta. Nimeni din state nu se bagă să restaureze așa ceva, pentru că nu se găsesc piese iar manopera costă enorm, peste $100/oră. Nici ăsta nu ar fi avut un viitor strălucit. Iar banii de la filmare au acoperit în mare parte achiziționarea unui ARO 324 gata restaurat cu motor V8. Așadar, în loc să ajungă la ”junkyard”, vor fi văzute de mulți oameni și va rămâne amintire care se poate vedea ani și ani. Sper că acum înțelegeți”.

Istoria brandului ARO

ARO (Auto România) a fost un producător de vehicule de teren din Câmpulung Muscel. Și-a început producția în 1957 și a produs peste 380.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în peste 110 țări. Înainte de 1989, peste 90% din producție a fost exportată. Automobilul de teren a ieșit din fabricație în anul 2003 în România. În Cehia, mașina s-a fabricat până în 2013.

FOTO Facebook/ Aro USA

În septembrie 2003, Statul român a vândut, pentru prețul de 180.000 USD, 68,7% din ARO companiei americane Cross Lander, deținută de John Perez, un american născut în Cuba. În contractul de privatizare erau prevăzute investiții de 2 milioane de dolari în ARO, dar nici o investiție nu a avut loc, iar echipamentul ARO a fost vândut.

O firmă privată din Cehia, numită Auto Max Czech a.s., din orașul Hradec Kralove a oferit spre vânzare automobile ARO noi până în 2013. Cea mai grea problemă a cehilor a fost, însă, aceea că nu a reușit să dea de urma deținătorului legal al mărcii.

FOTO Facebook/ Aro USA

Cehii vindeau toate modelele din seriile 24, 32 și 33. Prețurile pentru un ARO nou se situau între 416.000 și 500.000 de coroane cehe (între 17.000 și 20.000 de euro, aproximativ), cu toate taxele incluse. Toate modelele ARO oferite de firma cehă au motoare Andoria, de 2,4 litri diesel supraalimentate, care oferă între 87 și 117 cai putere, în condițiile unui consum mediu de 10 până la 12 litri la 100 km. Calitatea finisării era mai bună decât cea reușită anterior la Câmpulung.

FOTO Facebook/ Aro USA

Din dotările ARO-urilor fabricate în Cehia nu lipsesc servodirecția, aerul condiționat sau, opțional, încălzire suplimentară, jante de aluminiu, anvelope de teren, proiectoare de ceață, bare de protecție, troliu, sisteme audio performante etc.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Aro, #masina, #explozie, #serial, #SUA, #the endgame, #reactii, #romani , #stiri auto