Armenia așteaptă cu înfrigurare un miracol economic. Ajutorul nesperat din partea rușilor care fug de mobilizarea lui Putin

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 19:33 3427 citiri
Armenia aşteaptă un miracol economic datorită fugarilor ruşi FOTO Pixabay

Banca Centrală a Armeniei prevede o creștere cu 13% a PIB-ului în acest an, pe fondul creșterii capitalului uman.

Autorităţile armene aşteaptă un miracol economic datorită fugarilor ruşi ce au sosit în țară după mobilizarea lui Putin.

Pentru anul în curs era de așteptat inițial o creștere economică de 7%. Această declarație a fost făcută de șeful Băncii Centrale a Armeniei, Martin Galstian, informează The Moscow Times.

Potrivit acestuia, doar în domeniul tehnologiei informației, capitalul uman a crescut cu 25%. Vorbim de ruși educați și talentați care se mută în Armenia pentru a nu cădea sub mobilizarea „parțială” din Federația Rusă.

Ceea ce se întâmplă poate avea un efect de durată, a subliniat oficialul. Galstian a precizat că, conform datelor preliminare, economia republicii a crescut deja cu 13% în al doilea trimestru.

La sfârșitul anului, creșterea PIB-ului va fi de 12,9%, iar inflația - aproximativ 10%.

După anunțul din 21 septembrie a mobilizării „parțiale”, la granițele Federației Ruse cu statele vecine, șiruri uriașe de bărbați au început să se alinieze pentru a scăpa de armată.

Rușii încearcă să ”evadeze” în țări precum Kazahstan și Georgia. În același timp, sunt și cazuri extreme: la începutul lunii octombrie, s-a raportat că doi ruși au fugit de mobilizare în Alaska, navigând aproximativ 500 km într-o barcă.

Între timp, potrivit presei ruse, în Federația Rusă a fost creată o listă cu peste un milion de persoane cărora le este interzis să părăsească țara pe fondul mobilizării. Această listă este folosită de polițiștii de frontieră ruși atunci când verifică cetățenii care părăsesc Rusia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News