Arme nucleare pentru teritoriul ucrainean anexat? Medvedev: ”Lumea trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale”

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 17:07
6372 citiri
Arme nucleare pentru teritoriul ucrainean anexat? Medvedev: ”Lumea trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale”
Dimitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei FOTO: Twitter/Mishvik

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat joi, 22 septembrie, că orice arme din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apăra teritoriile anexate Rusiei de Ucraina.

Medvedev, care deține și funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că vor avea loc referendumuri planificate de autoritățile separatiste și instalate de ruși în mari părți ale teritoriului ucrainean și „nu mai există întoarcere”, scrie Jerusalim Post.

„Prin urmare, diverși idioți pensionari cu dungi de generali nu trebuie să ne sperie vorbind despre o lovitură a NATO asupra Crimeei”, a scris Medvedev pe Telegram. „Rachetele hipersonice sunt garantate că vor putea atinge ținte în Europa și Statele Unite mult mai rapid”

„Occidentul și toți cetățenii țărilor NATO în general trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale”, a adăugat el.

Bate ”vântul nuclear” în războiul din Ucraina

În timpul discursului său de miercuri de mobilizare a rezerviștilor ruși, președintele rus Vladimir Putin a făcut amenințări nucleare voalate împotriva aliaților din vest ai Ucrainei.

„Cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că vântul se poate întoarce în direcția lor”.

Putin a susținut că țările occidentale au „depășit fiecare linie” și au încercat să „șantajeze” Rusia cu arme nucleare.

„Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare Zaporojie, care este încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și admisibilitatea de folosire a armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei – arme nucleare”, a spus Putin.

„Celor care își permit să facă astfel de afirmații despre Rusia, aș dori să vă reamintesc că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere, iar pentru unele componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO.

Și dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru. Nu este o cacealma”, a președintele rus.

Este posibil războiul nuclear?

Un înalt oficial al administrației Biden a respins limbajul cu încărcătură nucleară a lui Putin miercuri, declarând că „l-am auzit înainte în jurul cardului nuclear și l-am auzit din nou în discursul său de astăzi. Și, de fapt, limbajul și formula pe care le-a folosit astăzi sunt destul de asemănător cu felul în care a vorbit înainte.”

Reacția Kremlinului după ce președintele Poloniei a declarat că e dispus să găzduiască arme nucleare pe teritoriul țării
Reacția Kremlinului după ce președintele Poloniei a declarat că e dispus să găzduiască arme nucleare pe teritoriul țării
Kremlinul a afirmat luni că Rusia va lua măsuri pentru a-şi "garanta" securitatea, dacă Polonia va găzdui arme nucleare pe teritoriul său, informează AFP. "Militarii vor analiza bine...
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
#arme nucleare, #Rusia, #Dimitri Medvedev, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Semet, mandru si suficient. Cu chilotii ridicati la piept!
Poza calmdown
calmdown
rank 5