SUA îşi va extinde programul de instruire a militarilor ucraineni

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 07:50
2082 citiri
SUA îşi va extinde programul de instruire a militarilor ucraineni
Soldați ucraineni FOTO Hepta

Statele Unite îşi vor extinde din ianuarie programul de pregătire a militarilor ucraineni, cu scopul de a antrena mai mulţi soldaţi şi de a le transmite competenţe mai largi, într-un moment în care Kievul se aşteaptă la o nouă ofensivă rusă, a anunţat joi Pentagonul, citat de AFP.

În timp ce Statele Unite au limitat până în prezent pregătirea soldaţilor ucraineni la armamentul pe care le-au furnizat Kievului, de acum vor organiza manevre comune şi îi vor învăţa să coordoneze manevrele infanteriei cu sprijinul artileriei, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, generalul Pat Ryder.

Acest program, care ar trebui să înceapă "spre ianuarie", "va pregăti aproximativ 500 de soldaţi ucraineni pe lună", a spus el în cursul unui briefing de presă.

"Ideea este de a le oferi o pregătire colectivă avansată care să le permită să conducă operaţiuni militare cu armament combinat şi să manevreze pe câmpul de luptă", a adăugat el. Instruirea se va desfăşura la nivel de batalion (câteva sute de soldaţi) şi va include instrucţiuni pentru ofiţeri.

Această pregătire se va desfăşura în Germania şi se va adăuga instruirii specifice dedicate multiplelor armamente livrate Ucrainei, precum şi antrenamentului mai cuprinzător desfăşurat de câteva luni deja de către aliaţi, în special armata britanică.

Aproximativ 3.100 de militari au fost deja instruiţi de Statele Unite cu privire la armele pe care le furnizează Kievului, iar aliaţii au antrenat încă 12.000.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a declarat joi că se aşteaptă la un nou atac rusesc asupra Kievului în primele luni ale anului 2023, în timp ce luptele se concentrează de câteva luni în est şi sudul Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Șeful GUR, despre situația dificilă cu care se va confrunta Ucraina din mai: ”Nu va fi un Armaghedon, așa cum spun mulți”
Ucraina se va confrunta cu o situație "dificilă", dar "nu catastrofală" pe front în viitorul apropiat, începând cu jumătatea lunii mai, a declarat șeful serviciilor de informații militare...
SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA iau în considerare trimiterea de consilieri militari suplimentari la ambasada sa de la Kiev, în contextul în care Rusia își continuă operațiunile ofensive în Ucraina, potrivit Politico....
#armata ucraineana, #militari ucraineni, #SUA, #program instruire, #razboi Ucraina , #SUA