Istoricul Armand Goşu, întrebat când va fi sfârşitul lui Putin: "Scoateţi ”moarte naturală” din ecuație"

Duminica, 28 August 2022, ora 15:46 6244 citiri
Armand Goșu e unul dintre cei mai avizați experți români în spațiul ex-sovietic FOTO Facebook

Istoricul Armand Goşu, unul dintre cei mai avizați comentatori români în problemele spațiului rusesc, a vorbit despre sfârșitul posibil al dictaturii lui Putin.

Goșu a declarat duminică, 28 august, în emisiunea Insider Politic la Prima TV, că sfârşitul preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar putea veni într-un an, un an şi jumătate cel mult, precizând că scoaterea acestuia din scenă va fi o combinaţie între serviciile secrete şi mişcări de protest.

Istoricul a fost întrebat cum crede că va sfârşi Putin, dacă va fi dat jos de popor, de serviciile de informaţii sau va părăsi funcţia prin moarte naturală.

“Scoateţi ”moarte naturală” şi presupun că va fi o combinaţie între servicii şi nişte mişcări de protest”, a precizat istoricul.

Întrebat când se va întâmpla asta, Armand Goşu a răspuns: “În următoarele luni. Într-un un an, un an şi jumătate maxim. Depinde foarte mult de cât de repede Occidentul livrează armele de care au nevoie ucrainenii ca ucrainenii să îl învingă pe Putin. Cu o victorie majoră, vizibilă pentru omul de rând din Rusia, a Ucrainei. Pentru că Putin în momentul ăla… contractul dintre populaţie şi Putin, dintre ruşi şi Putin e rupt. Contractul a funcţionat câtă vreme Putin e victorios şi reface imperiul şi grandoarea, se răzbună pe Occident”.

Istoricul a mai fost întrebat dacă nu crede că este posibil ca războiul din Ucraina să se întindă pe o perioadă mai lungă de timp.

“E posibil. Depinde foarte mult dacă Occidentul strânge rândurile în jurul Ucrainei şi livrează tancuri, livrează avioane de luptă, livrează tanchete, livrează maşini blindate Ucrainei ca Ucraina să poată pe teren, cu infanteria, să recâştige teritoriile ocupate de ruşi”, a mai declarat Armand Goşu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com