Ce făcea atunci când a fost atacat militarul aflat în post căruia i s-a furat arma

Luni, 21 Martie 2022, ora 13:04
19339 citiri
Ce făcea atunci când a fost atacat militarul aflat în post căruia i s-a furat arma
Au fost furate o pușcă mitralieră și 30 de gloanțe de război FOTO Unsplash

Au apărut informații noi în cazul militarului din Mamaia-Sat căruia i-au fost furate mitraliera și muniția, sâmbătă seara, 19 martie, când executa serviciul de pază în unitatea militară din Mamaia Sat, județul Constanța.

Potrivit informațiilor obținute de Știrile Pro TV de la procurorii militari, soldatul se uita la o slujbă religioasă în momentul în care a fost atacat de un individ mascat.

Anchetatorii au confirmat că soldatul, adept al cultului adventist, a declarat la audieri că nu era atent în post și urmărea pe telefon o slujbă transmisă în direct pe o rețea socială.

Ar fi fost luat prin surprindere când individul mascat a intrat la el în post și i-a luat pușca mitralieră și cele 30 de gloanțe de război și a dispărut.

Scafandrii militari caută în Canalul Poarta Albă Midia - Năvodari arma furată de la Unitatea Militară din Mamaia Sat în Canalul Poarta Albă Midia Năvodari.

Aceștia au ajuns cu o barcă pe canal, luni, 21 martie, și au fost demarate verificările în zonă.

Un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, sâmbătă seara, 19 martie, când executa serviciul de pază în unitate.

O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a sărit gardul, iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

93 de filtre, în cinci judeţe ale ţării, au fost constituite în ultimele zile, după incidentul de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat, când un militar care era de pază a fost atacat şi a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.

Surse guvernamentale au precizat luni că sunt 300 de efective ale Ministerului de Interne implicate în aceste filtre.

Efectivele MAI acţionează în Constanţa şi judeţele învecinate şi nu este exclusă nicio ipoteză în acest caz, au precizat sursele citate.

De asemenea, au fost deschise două dosare penale, unul la Constanţa şi celălalt la Parchetul Militar Bucureşti, în acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Un service auto a deviat cursul unei ape dintr-un sat din județul Constanța. Cum a fost descoperit totul
Comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au amendat cu 30.000 de lei un service auto din satul Lazu pentru devierea unui curs de apă. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa au anunţat...
#arma furata, #munitie, #Constanta, #militar , #armata
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Parca adventistii n-au voie sa puna mana pe arma?!
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5