Arhisoft lansează Scriptica - platforma ce permite automatizarea fluxului de lucru în organizațiile publice și private, asemenea unui birou digital

Advertorial
Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 16:31
9896 citiri
Arhisoft lansează Scriptica - platforma ce permite automatizarea fluxului de lucru în organizațiile publice și private, asemenea unui birou digital
FOTO: scriptica.ro

Compania românească Arhisoft lansează Scriptica, o inovație digitală ce se bazează pe un soft modular, menit să îmbunătățească procesul de organizare din instituțiile publice sau private. De beneficiile aplicației pot profita organizațiile private sau publice care au flux de lucru și interacțiune cu documente sau beneficiari/clienţi care depind de coerenţa, organizarea şi fluiditate activităţilor interne.

Scriptica oferă posibilitatea transformării proceselor interne în operațiuni digitale transparente, predictibile și cu o trasabilitate mult mai clară. Completarea manuală a unor draft-uri de documente, drumurile între birouri pentru semnături, interacțiunea cu documente, dosare sau bani fizici, cozile la ghișee, incertitudinea despre stadiul în care se află o solicitare depusă sau relațiile tensionate între departamente din cauza suprapunerii anumitor sarcini sunt probleme eliminate complet cu ajutorul acestei aplicaţii.

Aplicația multifuncțională de ultimă generație facilitează în mod automatizat toate aspectele ce țin de digitalizarea proceselor interne și externe. Astfel, aceasta se transformă într-un birou virtual pentru fiecare utilizator, atât intern, cât și în comunicarea cu clientul, printr-o interfață prietenoasă și intuitivă. Mai mult, fiecare utilizator beneficiază de o semnătură digitală simplă gratuită care elimină complet necesitatea prezenței fizice în momentul eliberării documentelor.

Conceptul a luat naștere din dorința de a aduce o schimbare proceselor de lucru autohtone și contribuie în mod semnificativ la tranziția către digitalizare din țara noastră. Pe fundalul intrării României în prima etapă de infringement a automatizării instituțiilor publice în 2020, ceea ce presupune implementarea facturării electronice și îmbunătățirea ghișeelor unice, dar și înființării unui Minister dedicat acestei ramuri, aplicația Scriptica aduce un ajutor consistent eforturilor statului. Dezvoltarea acestei inovații este influențată și de întregul context pandemic care a accelerat realizarea pașilor către mediul digital.

Antreprenorii din spatele proiectului vin cu o experiență solidă în dezvoltarea și inovarea sistemelor de lucru pe plan local:

„După ce am dezvoltat e-SCIM, o aplicație de control intern managerial, care îmbunătățește mediul intern al organizației prin aplicarea de standarde și care ne-a permis să înțelegem în detaliu activitățile instituțiilor publice de stat, am început să conștientizăm nevoia de operaționalizare și digitalizare a activităților repetitive. Astfel a apărut Scriptica, o aplicație complexă care facilitează accesul la serviciile oferite de diferite organizații publice sau private, prin accesarea de formulare predefinite și integrate în fluxuri digitalizate.” - Ciprian BALŞ, Director Arhisoft, fondator Scriptica și e-SCIM.

Schițarea proiectului și cercetarea pieței au început încă din anul 2017. Între martie 2020 și februarie 2022 au fost dezvoltate aspectele tehnice ale aplicației. Până în acest moment, peste 70.000 de ore de cercetare şi dezvoltare au fost alocate pentru crearea aplicaţiei Scriptica. Evoluția conceptului nu se va opri aici. Scriptica plănuiește să își extindă serviciile și pe piața europeană prin identificarea potenţialului la nivelul Parlamentului European şi a multinaționalelor care doresc definirea și monitorizarea fluxurilor de lucru și a sarcinilor interne ale organizației printr-un singur instrument digital.

Scriptica este un proiect care îndeplinește condițiile de încadrare pentru finanțarea investițiilor derulate în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai multe detalii despre Scriptica și funcțiile disponibile în aplicație pot fi regăsite pe www.scriptica.ro.

Despre Arhisoft

Arhisoft a luat naștere în 2013 din pasiune pentru tehnologie și noutate. Prin activitatea sa, compania vrea să fie parte din schimbare, identificând domeniile și întreprinderile în care digitalizarea poate avea cel mai puternic impact. O colaborare cu Arhisoft implică, însă, mult mai mult decât dezvoltarea de software. Serviciile includ suport tehnic și mentenanță pentru aplicațiile dezvoltate, actualizarea și optimizarea continuă a acestora, conform cerințelor beneficiarilor, celor mai noi tendințe din domeniul de activitate al acestora, respectiv ultimelor update-uri de sistem disponibile. Detalii pe: www.arhisoft.ro.

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#Arhisoft, #Scriptica, #lansare platforma, #automatizare flux de lucru, #organizatii , #stiri afaceri
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Ce legatura exista intre Arhisoft Romania si Arhisoft Beograd?