Primarul din Mioveni, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, rămâne în arest preventiv

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 15:14
1072 citiri
Primarul din Mioveni, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, rămâne în arest preventiv
Ion Georgescu FOTO Facebook

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, rămâne în arest preventiv.

Tribunalul Argeş a respins miercuri, 29 noiembrie, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpat privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

"Menţine măsura arestului preventiv (...). Stabileşte termen pentru o nouă verificare a măsurii preventive la data de 21.12.2023", se arată în încheierea postată pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Piteşti în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, rechizitoriul fiind înregistrat la Tribunalul Argeş pe data de 27 noiembrie.

Ion Georgescu se află în arest preventiv din 5 octombrie. Potrivit DNA, primarul fusese reţinut anterior într-un dosar privind comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

"În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion (...) ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranşă de 10.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Spitalului Orăşenesc Mioveni, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remişi primarului, conform înţelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală. Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reuşit să-şi ţină 'promisiunea' făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior", preciza un comunicat DNA transmis la acel moment.

Conform aceleiaşi surse, în acest context, la data de 4 octombrie, în sediul primăriei oraşului Mioveni, Georgescu i-ar fi remis martorului suma de bani menţionată, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii.

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a decis, pe 6 octombrie, suspendarea mandatului primarului oraşului Mioveni, în urma arestării preventive.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#arest preventiv, #Ion Georgescu, #primar, #mioveni, #trafic de influenta, #DNA , #justitie