Fenomen care lovește puternic în America și Europa: Este de 4 ori mai intens decât în restul lumii VIDEO

Vineri, 08 Iulie 2022, ora 01:00
9217 citiri
Fenomen care lovește puternic în America și Europa: Este de 4 ori mai intens decât în restul lumii VIDEO
Temperaturile din Arctica cresc de patru ori mai repede față de restul lumii FOTO: Phys

Un nou studiu realizat de către oamenii de știință din Statele Unite, Marea Britanie și Canada și publicat în revista Geophysical Research Letters pe 25 iunie 2022, anunță un fenomen îngrijorător care se petrece în Arctica, în regiunile nordice ale Americii și Europei. Astfel, s-a constatat că temperaturile de aici cresc de 4 ori mai repede decât în alte locuri din întreaga lume, datorită încălzirii globale.

În plus, o analiză a temperaturilor observate arată că tendința creșterii acestora în Arctica a urcat brusc, de două ori în ultimii 50 de ani, potrivit Phys.

”Treizeci de ani este considerată perioada minimă pentru a reprezenta schimbările climatice. Am redus intervalul la 21 de ani și am văzut doi pași distincți, unul în 1986 și al doilea în 1999”, a spus fizicianul și cercetătorul Petr Chylek, de la Laboratorul național de la Los Alamos, Statele Unite și autorul principal al studiului.

Meta lui Zuckerberg ”poate spăla pe creier” toată lumea, susține un expert: Pericol major pentru omenire, ca bomba atomică VIDEO

Proiectarea cu acuratețe a schimbărilor climatice viitoare în intervale de timp mai mici este esențială pentru planificarea oricărei atenuări a impactului acesteia și dezvoltarea strategiilor de adaptare.

Trebuie menționat faptul că Arctica influențează clima și vremea lumii, iar topirea calotei de gheață din Groenlanda provoacă creșterea nivelul mării din lume, care amenință multe orașe de coastă.

Tehnologie uluitoare dezvoltată în China: Sistemul totalitar poate citi mințile oamenilor VIDEO

Studiul a constatat că indicele de amplificare al temperaturii arctice este de 4 ori mai mare în primele decenii ale secolului al XXI-lea, față de media globală și este considerat mai rapid decât au observat cercetările anterioare, folosind intervale de timp de 30 până la 40 de ani.

Autorii studiului de la Laboratorul Los Alamos, Universitățile Norwich, Washington și Dalhousie, cred că acest fenomen alarmant din Arctica este cauzat de încălzirea globală, căldura atmosferică și oceanică, care se deplasează spre această regiune.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Arctica incalzire globala, #cresterea temperaturilor, #Arctica, #Arctica schimbari, #incalzire globala, #schimbari climatice Arctica , #fenomen