Arabia Saudită investește în companiile energetice din Rusia. Despre ce sume de bani este vorba

Luni, 15 August 2022, ora 08:45 3117 citiri
Multe naţiuni occidentale au impus sancţiuni firmelor energetice ruseşti FOTO Unsplash

Kingdom Holding din Arabia Saudită a investit în grupurile energetice ruseşti Gazprom, Rosneft şi Lukoil, între 22 februarie şi 22 martie, a anunţat compania duminică, pe Twitter, transmite Reuters.

Multe naţiuni occidentale au impus sancţiuni firmelor energetice ruseşti şi directorilor acestora, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie.

Investiţiile Kingdom Holding se încadrează în programul de investiţii pe trei ani al companiei, de 12,8 miliarde de riali (3,4 miliarde de dolari), a adăugat compania.

Kingdom Holding a declarat că a investit 1,37 de miliarde de riali în Gazprom şi 196 de milioane de riali în Rosneft, pe 22 februarie, şi 410 de milioane de riali în Lukoil, între 22 februarie şi 22 martie.

Kingdom Holding este deţinută în cea mai mare parte de prinţul saudit Alwaleed Bin Talal, dar fondul suveran al Arabiei Saudite, Public Investment Fund (PIF), a preluat un pachet de 16,87% din acţiunile companiei, în luna mai.

Arabia Saudită şi Rusia conduc grupul OPEC+, o alianţă formată în 2017 între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi producătorii aliaţi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News