Urmasul lui Steve Jobs la conducerea Apple recunoaste: Sunt gay si mandru de asta

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 16:48
6295 citiri
Urmasul lui Steve Jobs la conducerea Apple recunoaste: Sunt gay si mandru de asta
Foto: Gawker

Presedintele executiv al Apple, Tim Cook, a dezvaluit public, joi, ca este homosexual. "Sunt gay si sunt mandru de acest lucru", a spus Cook.

Intr-un articol pentru Business Week, Cook, in varsta de 53 de ani, si-a explicat reticenta de a vorbi deschis pana acum despre orientarea sa sexuala drept o incercare de a mentine echilibrul intre viata sa privata si responsabilitatea de a-i ajuta pe altii, scrie NY Post.

"De-a lungul intregii mele vieti profesionale, am incercat sa mentin un anume nivel al discretiei privind viata mea. Insa mi-am dat seama ca dorinta de a mentine discretia ma impiedica de la ceva mult mai important", a spus Cook.

"Daca vestea ca directorul executiv al Apple este gay poate ajuta pe cineva care se lupta sa isi dea seama cine este (din punct de vedere al orientarii sexuale, n.r.), sau intareste pe cineva care se simte singur, sau ii inspira pe cei care cer egalitate, atunci tranzactia pe care o fac cu spatiul meu privat merita facuta", spune Tim Cook.

Orientarea sexuala a lui Tim Cook era insa un secret cunoscut de toata lumea din Silicon Valley, dar, desi sprijinea de multa vreme drepturile homosexualilor, cofondatorul Apple nu a vorbit niciodata despre sexualitatea sa in trecut.

Tacerea sa a dus insa la mai multe scapari ale altora care au facut referire la subiect. Ultima a avut loc in luna iunie, cand la postul CNBC prezentatorul Simon Hobbs a vorbit deschis despre directorii unor mari firme care ar fi gay.

"Cred ca Tim Cook este destul de deschis in legatura cu faptul ca e gay", a spus Hobbs, dar si-a dat seama rapid ca vorbise de un lucru pe care nu-l stia toata lumea. "Hopa, cred ca am gresit", a revenit el imediat.

Tim Cook nu a comentat incidentul si a zis in marturia sa de joi ca va continua sa aiba grija de spatiul sau privat, pastrand insa in acelasi timp atentia presei asupra companiei Apple.

"Am facut din Apple munca mea de o viata, si voi continua sa imi petrec tot timpul pe care nu-l dorm incercand sa fiu, cat imi sta in putinta, cel mai bun director executiv", a mai spus Tim Cook.

Tim Cook a devenit director executiv al Apple in 2011, cu cateva luni inainte de moartea lui Steve Jobs, cofondatorul Apple. Inainte de Apple, Cook lucrase la IBM si Compaq.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Apple Tim Cook gay recunoaste, #Apple director executiv gay, #Apple CEO gay Tim Cook , #Tim Cook