Unde a gresit Apple cu iPhone 6S

Sambata, 12 Septembrie 2015, ora 08:37
19444 citiri
Unde a gresit Apple cu iPhone 6S
Foto: Apple

Apple a lansat in aceasta saptamana noua generatie de iPhone-uri, care uimeste prin cateva functii interesante. Insa compania americana a lasat deoparte cateva elemente esentiale.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus au ecrane de 4,7, respectiv 5,5 inchi.

Camera a fost imbunatatita. Rezolutia celei frontale este de 12 megapixeli si ofera o redare a culorilor mai buna, chiar si in conditii de luminozitate slaba.

De asemenea, poate filma la rezolutie 4K.

Camera frontala are 5 megapixeli, iar pasionatii de selfie-uri pot folosi display-ul pe post de blit.

Smartphone-urile sunt cu 70% mai rapide, promite Apple, iar performanta grafica aproape ca s-a dublat fata de generatia anterioara, datorita tehnologiei 3D Touch, care ofera acces la diverse meniuri, permite previzualizarea e-mailurilor si aduce jocurile la un nivel superior.

Dar Cio.com a identificat patru zone unde Apple a gresit cu noile dispozitive.

Marea lansare Apple. Au fost prezentate iPhone 6S si 6S Plus, precum si cel mai mare iPad

Acelasi ecran

Apple sustine ca nu a facut mari schimbari la exterior, ci adevaratele "comori" sunt in interior.

Ecranul a ramans acelasi ca cel folosit la generatia precedenta. iPhone 6 si iPhone 6S au un display Retina de 4,7 inchi, cu o rezolutie de 1.334 x 750 de piexeli. Similar, 6 Plus si 6S Plus are un ecran de 5,5 inchi cu o rezolutie de 1.920 x 1.080 pixeli.

Ideea nu e ca Apple a facut rabat de la calitate, ci ca sunt inferioare altor gadget-uri. Galaxy Note 4, de exemplu, are un ecran de 5,7 inchi, cu o rezolutie de 1.440 x 2.560 pixeli.

Memorie interna prea mica

Noile iPhone-uri vin in trei variante: de 16, 32 si 128 GB. Apple nu a decis sa faca si o versiune cu 32GB, ceea ce o dezamagire.

In primul rand, 16GB nu ofera suficient spatiu pentru cei mai multi utilizatori. Mai mult, cand te lauzi ca poti sa filmezi 4K, ar trebui sa nu iti faci griji ca nu ai memorie necesara atunci cand faci un astfel de video.

De fapt, la o asemenea rezolutie, clipurile iti vor "manca" mult spatiu daca dureaza mai mult de 2 minute.

In consecinta, versiunea de 16GB e inutila si ar fi trebuit inlocuita cu una de 32GB.

Problema este ca daca vrei sa ai mai multa memorie la telefon, atunci te costa mai mult. De exemplu, versiunea de 64GB costa cu 100 de dolari mai mult decat cea de baza. In consecinta, Apple se foloseste de acest lucru pentru a stoarce mai multi bani de la utilizatori.

Unde e incarcarea wireless?

Incarcarea wireless devine tot mai populara, iar utilizatorii sunt pregatiti sa renunte la cabluri.

Samsung Galaxy S6 are aceasta functie. Intr-adevar, tehnologia nu este pusa la punct 100%, avand in vedere ca nu incarca dispozitivele la fel de repede ca cele traditionale, dar este mult mai practic.

Ceasul inteligent Apple Watch se incarca deja wireless, asa ca Apple flirteaza deja cu tehnologia si ar putea sa o implementeze la iPhone-uri. Insa nu a facut-o, iar acest lucru este un dezavantaj pentru consumatorii care apreciaza posiblitatea de a alege.

iPhone-urile noi sunt mai grele

iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt asemanatoare cu precedenta generatie. Intr-adevar, sunt mai subtiri, dar cantaresc mai mult.

Acest lucru nu va face diferenta pentru majoritatea utilizatorilor. Problema este pana acum Apple s-a laudat ca fiecare produs a adus imbunatatiri in acest sens.

6S e mult mai greu; e posibil ca acest lucru sa fie legat de noua tehnologie 3D Touch, care aduce un plus de functionalitate.

Dar asa ceva e atipic pentru Apple, iar asta ar putea reprezenta un dezavantaj in ochii unor utilizatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Apple iPhone 6s, #greseli iphone 6S , #iPhone